Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım:

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım: "Hükümlüyü 4 duvar arasında tutmaktan ibaret infaz anlayışından, hükümlünün eğitim ve ıslahına yönelik bir infaz anlayışına geçiş var"


ELAZIĞ (A.A) - Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, "Hükümlüyü 4 duvar arasında tutmaktan ibaret infaz anlayışından, hükümlünün eğitim ve ıslahına yönelik bir infaz anlayışına geçiş var" dedi.
     Yıldırım, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatalı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki ceza infaz kurumlarında incelemelerde bulunacaklarını söyledi.
     Ceza infaz sisteminde çağdaş hukukun getirdiği standartlara ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Yıldırım, "Hükümlüyü 4 duvar arasında tutmaktan ibaret infaz anlayışından, hükümlünün eğitim ve ıslahına yönelik bir infaz anlayışına geçiş var. Bununla ilgili yapılan çalışmalar var. Ceza infaz uygulamalarımızın çok iyi noktada olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.
     Yıldırım, Elazığda yeni bir ceza infaz kampüsünün kurulacağını dile getirdi.
     Bir gazetecinin "cezaevlerinde eş görüşü uygulamasıyla ilgili nasıl tepkiler alıyorsunuz-" sorusu üzerine ise Yıldırım, uygulamanın henüz çok yeni olduğunu ifade etti.
     Ziyarette, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Önder Felek
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER