CHP Genel Başkan Yardımcıları Oran ve

CHP Genel Başkan Yardımcıları Oran ve Tekin Gaziantepte -Tekin: Türkiyenin çeşitli bölgelerine özellikle stratejik bölgelerimize 200 bine yakın mülteci ve daha önemlisi en önemli yerlere patriot füzeleri yerleştirildi (F


GAZİANTEP (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiyenin çeşitli bölgelerine özellikle stratejik bölgelerimize 200 bine yakın mülteci ve daha önemlisi en önemli yerlere patriot füzeleri yerleştirildi dedi.
     CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran, CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı binasının açılışı öncesi, Balıklı Meydanında partililere hitap etti.
     Konuşmalar öncesi hayatını kaybeden Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
     Tekin, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
     Hükümet, egemen güçlerin dayattığı politikadan dolayı 1 katrilyona yakın parayı buralara (kamplara) harcandı. Ne adına harcandı bileniniz var mı- Niçin harcıyorsun bunu- Uluslararası hukuka uymayan, Birleşmiş Milletler hukukuna uymayan kamplar oluşturarak iki kardeş ülkeyi birbirine düşman etmeye ne haddiniz ne hakkınız var. Türkiyenin çeşitli bölgelerine özellikle stratejik bölgelerine 200 bine yakın mülteci ve daha önemlisi, en önemli yerlere patriot füzeleri yerleştirildi.
     Patriot füzesi ne demektir biliyor musunuz- Patriot füzelerinin bulunduğu ülkenin başına her an bir belanın gelebilir. Sizin bir başka ülkeyle savaşmanıza gerek yok. Ortadoğu coğrafyasında oluşabilecek en ufak sorunda hedef Türkiye olacak. Ne yazık ki bu iktidar Türkiyeyi bu noktaya getirdi.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da hükümetin 10 yıldan beri vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyamadığını ileri sürdü. Başbakanın Türkiyenin her yerinde biz bayrağımızı sallandırabiliyoruz dediğini aktaran Oran, şunları kaydetti:
     Sayın Başbakanın şu anda Hakkaride il binası yok. Bırakın il binasını tabelası yok, bırakın tabelasını ampul flaması yok. Sayın Başbakan bırakın vatandaşın can ve mal güvenliğini korumayı, kendi Hakkari il başkanının terör örgütü PKK tarafından dağa kaldırılıp 31 gün esir alınmasına seyirci kalmıştır. Bu Başbakandan ne bekliyorsunuz-
     Bu Başbakan kendi kamu görevlisine, öğretmenine, kaymakamına, askerine sahip çıkamayan bir Başbakan. Kendi il başkanına sahip çıkamayan, koruyamayan, onların can ve mal güvenliğini koruyamayan bir Başbakan.
     CHP olarak bu ülkenin birlik ve beraberliği için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Oran, Türkiyeye barışı, kardeşliği, dostluğu hep beraber getireceklerini vurguladı.
     Bu arada, konuşmaları dinleyen bir partili baygınlık geçirdi. Bu kişiye sağlık görevlileri gelinceye kadar CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker müdahale etti.
     Konuşmaların ardından parti binasının açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcıları Oran ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER