CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin: Yurttaşı olmayı kabul eden herkesin bu Cumhuriyette saygın olma hakkı vardır


DENİZLİ (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Yurttaşı olmayı kabul eden herkesin bu Cumhuriyette saygın olma hakkı vardır dedi.
     Keskin, partisinin Acıpayam İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu itibariyle bir etnik cumhuriyet olmadığını ifade ederek, Türkiye Cumhuriyetinin temelinde yer alan anlayış yurttaşlık kavramıdır. Yurttaşı olmayı kabul eden herkesin bu Cumhuriyette saygın olma hakkı vardır diye konuştu.
     Türkiyenin çok büyük sorunları olduğunu savunan Keskin, bayramların dahi iştah ve sevecenle kutlanamadığını ileri sürdü.
     Keskin, karamsarlığa gerek olmadığını, dünyada bütün toplumların böyle zaman zaman olumsuzluklar yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bizim de tarihimizde böyle olumsuz süreçler vardır. Ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalmışızdır. Türkiyede cok ciddi siyasi kadrolar var. CHP bu devletin kurulmasında etkin rol oynayan, Türkiyenin yaşamış olduğu bütün köklü dönüşümlere lokomotiflik yapmış olan, birikimi tarihi miras olan partimizdir. CHP vardır ve o partinin öncülüğüyle ben bu zorlukları aşacağımıza inanıyorum. Herkesin barış içerisinde yaşadığı özgürlüklerin paylaşıldığı, hukukun egemen olduğu bir Türkiyeyi inşallah el birliğiyle gerçekleştireceğiz.
    
     Muhabir: Ramazan Alkan / İbrahim Süzer / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER