Türkiye

Türkiye-Suriye sınırındaki orman yangını -Suriye tarafında, Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan ve Türkiyeye sıçrayan yangın devam ediyor -İlk belirlemelere göre 150 hektar kızılçam ormanının zarar gör


HATAY (A.A) - Suriye tarafında, Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan ve Türkiyeye sıçrayan yangın devam ediyor. İlk belirlemelere göre 150 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğü yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün Suriyenin Lazkiye kentine bağlı Kesep kasabası Kastal Maaf köyü ve Fırınlık bölgelerinde 4 farklı noktada çıkan ve bugün Türkiyeye sıçrayan orman yangınının 4 kilometrelik alanda etkili olduğu öğrenildi.
     İki helikopter, 20 arazöz, 3 su tankı ile söndürme çalışmaları devam eden yangında ilk belirlemelere göre, 150 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğü bildirildi.
     Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat ve Antakya Orman işletme Müdürü Mehmet Harbi, yangının olduğu bölgeye gelerek çalışmaları yerinde takip etti.
     MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin de, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER