CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Muşta:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Muşta: -"Akil adamların, halkın içinden gelen ve sorunlarını bilen, karşılıklı sorunları konuşarak sorunların temeline inen ve toplumsal uzlaşmayı gerçekleştirecek bir çalışma yürütmesini istedik"


MUŞ (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Akil adamların, halkın içinden gelen ve sorunlarını bilen, karşılıklı sorunları konuşarak sorunların temeline inen ve toplumsal uzlaşmayı gerçekleştirecek bir çalışma yürütmesini istedik" dedi.
     CHP Muş İl Başkanlığındaki Eğitim ve Denetleme Toplantısına katılan Sarı, son dönemlerde üniversitelerde yaşanan olayların bir yönetme taktiği olduğunu iddia etti.
     Bunun son derecede tehlikeli bir durum olduğunu ifade eden Sarı, "PKKnın çekildiği koşullarda yerine ikame edecek güç ortaya çıktı" diye konuştu.
     Sarı, hükümetin sıkça açılımlar gerçekleştirdiğini ancak açılım diye başlatılan her girişimin daha güçlü bir kapanmayla sonlandığını savundu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın samimi olmadığını iddia eden Sarı, şunları ifade etti:
     "Başbakanın halka, Meclise, seçmenine karşı samimi olmasını, açık olmasını ve bu çalışmaları, bu girişimleri sürdürürken halkın çıkarının gözetilmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Bu doğrultuda yapılacak çalışmalar neticesinde hem partilerin bilgilendirilmesi hem de ana muhalefetin bilgilendirilmesi konusu önemli bir husus."
     Çözüm sürecinde rol alan akil insanlara da değinen Sarı, bu konuda kendi partilerinin de önerileri olduğunu anımsattı.
     Sarı, şöyle konuştu:
     "Akil adamların, Başbakanın memurları olmasını istemedik. Akil adamların, halkın içinden gelen ve sorunlarını bilen, karşılıklı sorunları konuşarak sorunların temeline inen ve toplumsal uzlaşmayı gerçekleştirecek bir çalışma yürütmesini istedik. Başbakanın tayin ettiği, başkanını, sekreterini ve ödeneğini belirlediği bir komisyon istemedik."
     Halkın artık akan kanın durmasını, demokratik hak ve özgürlüklerin karşılanmasını istediğini ifade eden Sarı, bu doğrultuda kalıcı, sürekli ve güvenceli bir statü beklediğini dile getirdi.
     Açıklamanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Muşta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER