CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: -Önümüzdeki süreçte Ortadoğuda gelişebilecek bütün sorunların hedefi Türkiye olacak


ZONGULDAK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Önümüzdeki süreçte Ortadoğuda gelişebilecek bütün sorunların hedefi Türkiye olacak dedi.
     Tekin, CHP Zonguldak İl Başkanlığında partililerle bir süre görüşmesinin ardından kent merkezinde vatandaşları selamlayarak, esnafı ziyaret etti.
     Bir simit fırınına uğrayan Tekinin, satışların durumunu sorması üzerine iş yeri sahibi Aşkın Sefer Demirci, Simit satışlarımız iyi. Sizin ziyaretinizin ardından satışlarımızda artış olur inşallah dedi.
     Tekin, daha sonra Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Osman Sav ile Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyıkı ziyaret etti.
     Tekin, ziyaretlerde, bir ülkenin ekonomi kriterlerinin birkaç şeyle ölçüldüğünü söyledi.
     Bunlardan birinin emlak olduğunu ifade eden Tekin, Bir emlakçıya uğradığınızda, emlakçıdan o şehirdeki düzeni öğrenebilirsiniz. Son dönemlerde uğradığımız illerin tamamında hangi emlakçıya uğradıysak emlak satışı patlaması yaşandığı söylendi. Bu da şu demektir. Önümüzdeki süreçte bankaların tamamı kat sahibi olacaktır. Çünkü herkes borçlandırılmıştır. Borçlanmanın çok yüksek oranda olduğunu görülmektedir. Bunlar için önlem alınması gerekmektedir diye konuştu.
     Bir gazetecinin, Türkiyenin dış politikasını nasıl buluyorsunuz ve Ortadoğudaki son durumumuz nedir- yönündeki sorusu üzerine Gürsel Tekin, Düşman bir İran, düşman iki Suriye ve düşman üç Irak, daha hangi düşmanları sayayım. Ortadoğu coğrafyasına bakıldığında Türkiye kritik bir süreçtedir dedi.
     Türkiyenin dış politikada geldiği noktanın can sıkıcı olduğunu iddia eden Tekin, şunları kaydetti:
     Belki ekonominin veya başka bir şeyin telafisi olabilir. Ama dış politikanın telafisi mümkün değildir. Eğer bir ülke füze ihtiyacı duymuşsa, neye füze ihtiyacı duyarsınız- Niye silah alırsınız- Can güvenliğiniz olmadığı zaman alırsınız. Savunma açısından alırsınız. Önümüzdeki süreçte Ortadoğuda gelişebilecek bütün sorunların hedefi Türkiye olacak. Ne yazık ki dış politikada gelmiş olduğumuz nokta çok tehlikeli bir noktadır. Şu anda sadece birbirimize silah atmıyoruz. Laflar var. İranın demeçlerine bakın.
     Gürsel Tekin, Fransanın başkenti Pariste öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemezin cenazelerinde olay çıkmamasına ilişkin ise Bugün olağanüstü sağduyu hakimdi. Önemli olan sağduyunun hakim olmasıdır. Türkiye bu bedelleri 30 yıldır ne yazık ki çok ağır ödedi. Sadece bedel olarak değil, ekonomik olarak da ödedi. Bugün baktığımızda 800 milyar dolar gibi paranın bu coğrafyada harcandığı konuşuluyor. Siyasetçiler önümüzdeki süreci reye tabi etmeye kalkışırsa Türkiyenin altına dinamit koymuş olurlar ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER