Çiftlere nikah kıymak kalıyor

Çiftlere nikah kıymak kalıyor -Yığılca Belediyesince açılan mağazada evlenecek çiftlere ücretsiz nişan kıyafeti, gelinlik ve damatlık veriliyor -Belediye Başkanı Şahin: -Proje kapsamında evlenecek çiftlere ücretsiz gelinlik


DÜZCE (A.A) - Akif Karslı - Onur Orhan - Yığılca Belediyesince açılan mağazada evlenecek çiftlere ücretsiz nişan kıyafeti, gelinlik ve damatlık veriliyor.
     Yaklaşık 3 bin 500 kişinin yaşadığı ilçede evlenme hazırlığı yapan çiftlere yardımcı olmak amacıyla belediye tarafından Burası Yığılca Belediyesi, Yeni Evlenen Gençlerin Hizmet Yeri sloganıyla mağaza açıldı.
     Gelinlik, nişan kıyafeti, damatlık, ayakkabı ile binbir çeşit malzemenin yer aldığı mağazaya düğün öncesi akın eden çiftler, ücret ödemeden aldıkları kıyafetlerle düğünlerini en güzel şekilde yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Proje kapsamında belediyenin nikah salonundan ücretsiz yararlanan çiftlere, Türkiyenin hangi ilinde olursa olsun balayı imkanı da veriliyor.
     Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, AA muhabirine Yığılcanın Düzcenin toprak bakımından en büyük ilçesi olduğunu, her yıl 30-35 düğün yapıldığını söyledi.
     Gelinlik bulma aşamasında çiftlerin çeşitli sıkıntılar yaşadığı duyumunu aldıklarını belirten Şahin, Normal gelinlik şu anda bin lira civarında, kiralık alırsanız 800 lira. Bunlar 1-2 gecelik kullanılacak malzemeler. Ailelerin bu konuda sıkıntıya girdiğini duyunca biz de bununla ilgili bir çalışma başlattık diye konuştu.
    
     -Ücretsiz gelinlik ve damatlık dağıtıyoruz-
    
     Proje kapsamında evlenecek çiftlere ücretsiz gelinlik ve damatlık dağıtıyoruz diyen Şahin, Finansörlerimize, Bizlere bu konuda yardımcı olun dedik. Sağ olsun, onlar da yardım ettiler ve aşağı yukarı çeşitli ebatlarda 50 gelinlik aldık. Bunların yanı sıra 60 çift gelin ayakkabısı ve nişan elbisesi aldık. Şu anda burayı Yığılcada evlenecek olan genç kızlarımızın hizmetine sunduk ifadelerini kullandı.
     Şahin, mağazaya gelen genç kızların hem nişan elbiselerini hem de en beğendikleri gelinlikleri alabildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Hizmetimiz tamamen ücretsiz. Burayı, Burası Yığılca Belediyesi, yeni evlenen gençlerin hizmet yeri olarak tasarladık. Büyük bir istek var. Bu konuda güzel bir uygulama yaptığımızı düşünüyoruz. Çok mutluyuz. Halkımıza hizmet etmek, belediyecilik olarak bizi çok mutlu ediyor. İnsanlar mutlu olursa biz zaten mutlu oluyoruz.
    
     -Çiftlere balayı imkanı da sunulacak-
    
     Çiftlere belediyenin nikah salonunu ücretsiz tahsis ettiklerini belirten Şahin, Eğer ki çiftimiz bize, Başkanım biz balayı için Akçakocaya, İstanbula, Antalyaya gideceğiz diyorsa inşallah rezervasyonu ayırmak da belediye olarak bize düşer şeklinde konuştu.
     Şahin, yeni evlenen çiftlere ömür boyu mutluluk dileyerek, seçilen kıyafetlerin nikah günü verildiğini sözlerine ekledi.
     Evlenme hazırlığı yapan Selma Öztürk (21) ise uygulamanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.
     Gelinliklerin çok büyük maliyetler karşılığında alındığını kaydeden Öztürk, projeye katkısı olan herkese teşekkür ederek, Gelinlik giymek, bütün genç kızların hayalidir. Çok güzel gelinlikler var. Bu yüzden evlenmek isteyen kardeşlerimiz mutlaka burayı gelip görsünler diye belirtti.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çiftlere nikah kıymak kalıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER