Yeğeni için yaptığı sabunları ihraç etmeye

Yeğeni için yaptığı sabunları ihraç etmeye başladı -Uşakta yeğeninin sivilcelerini iyileştirmek için doğal ürünlerle sabun yapan kadın, ürettiklerinin beğenilmesi üzerine gelen talepleri karşılamak için Sağlık Bakanlığından izin alarak se


UŞAK (A.A) - Soner Kılınç - Uşakta yeğeninin sivilcelerini iyileştirmek için tencerede doğal ürünlerle sabun yapan kadın, ürettiklerinin çok beğenilmesi üzerine gelen talepleri karşılamak için Sağlık Bakanlığından izin alarak seri üretime geçti. İzmirde atıl durumdaki sabun fabrikasını kiralayan kadın, ayda ortalama 150 bin kalıp sabun üreterek 4 ülkeye ihracat yapar hale geldi.
     Girişimci iş kadını Hürriyet Pamuk (39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden mezun olduktan sonra memleketi Uşakta çeşitli fabrikalarda kimyager olarak çalıştığını anlattı.
     Altı yıl önce çalıştığı firmada kazan patlaması sonucunda yaralandığını ve 6 ay boyunca evden çıkamadığını belirten Pamuk, çalışamadığı için maddi sıkıntılar yaşadıklarını, bunun üzerine evde tencerede doğal ürünlerle sabun yapmaya başladığını dile getirdi.
     Yeğeninin ergenlik sivilcelerinin zeytinyağı ve bıttım otu ile yaptığı sabun sayesinde geçmesi üzerine bu kez de saçı dökülen bir komşularına sabun yaptığını ifade eden Pamuk, ürettiklerinin yavaş yavaş dost tavsiyesi sayesinde çevreye yayıldığını kaydetti.
     Sabunlara talebin artması üzerine evlerinin bir bölümünü atölye haline getirdiklerini, daha sonra ise Sağlık Bakanlığından üretim izni alarak İzmirde bir fabrikayı kiraladıklarını anlatan Pamuk, şöyle konuştu:
     2006 yılında geçirdiğim iş kazası yaşamımı değiştirdi. Tencerede ürettiğim sabunlar dost tavsiyesi üzerine farklı kentlere gitmeye başladı. Seyyar olarak yaptığım işi eşimle büyütme kararı aldık ve küçük bir imalathane ile çalışmalarımızı geliştirdik. Ürettiğimiz ürünün patentini aldık. Önceleri insanlar çok fazla güven duymadı. Zamanla ürünün doğal olduğu ve etkileri anlaşılınca diğer illere de açıldı. Üretim yerimizi İzmire taşıdık. Atıl durumdaki bir sabun fabrikasını içindeki ekipmanıyla 10 yıllığına kiraladık. İşler zamanla o kadar büyüdü ki şimdi ayda ortalama 150 bin kalıp sabun üretiyoruz. 54 çeşit sabun ürettik. Sabunları sadece iç piyasaya satmıyoruz. Hollanda, Amerika, Irak ve Avustralyaya ihracat yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde Fransaya da ihracat yapacağız.
    
     -Üzüm, nar, buğday sabunu-
    
     Hürriyet Pamuk, doğal sabunların cilde pek çok faydası olduğunu vurgulayarak, buğday, nar, yosun, üzüm, ayva, tarçın, sarımsak, salatalık gibi pek çok üründen sabun elde ettiklerini belirtti.
     Katran sabununun sedef hastalığına, buğday sabununun ciltte kapanmayan eski yaraların iyileşmesine iyi geldiğini dile getiren Pamuk, Saç dökülmesi, kepek, gibi pek çok rahatsızlığa iyi gelen sabunlarımız var. Piyasadaki her sabun zeytinyağı ile üretilmiyor. Bazı sabunlar zeytinyağlı diye tanıtılıyor, fakat pamuk çekirdeği yağından elde edilebiliyor. Tüketicinin bilinçli davranması gerek. Gerçek zeytinyağlı sabunla yıkanan cilt kurumaz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yeğeni için yaptığı sabunları ihraç etmeye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER