Çığ, heyelan ve kaya düşmesi

Çığ, heyelan ve kaya düşmesi -Gümüşhane Valisi Mayda: Bizim için insan hayatı çok önemlidir. Teknik personelimizin uyarılarına vatandaşlarımızın riayet etmesini istiyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, insan hayatının kendileri için çok önemli olduğunu, teknik personelin çığ, heyelan ve kaya düşmesi ile ilgili yaptığı uyarılara vatandaşların riayet etmesini istediklerini söyledi.
     Vali Mayda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhanenin coğrafi yapısından kaynaklanan çığ, heyelan ve kaya düşmesi gibi insan hayatını olumsuz yönde etkileyecek etkenler bulunduğunu belirterek, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çığ, heyelan ve kaya düşmesi konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Bizim için insan hayatı çok önemlidir. Teknik personelimizin uyarılarına vatandaşlarımızın riayet etmesini istiyoruz dedi.
     Zigana Dağında 4 yıl önce çığ düşmesi sonucu 10 dağcının hayatını kaybettiğini anımsatan Vali Mayda, şöyle devam etti:
     Çığ sonucu çok üzücü bir olay yaşadık. O insanlar spor yapıyorlar, yörenin tanıtımına katkıda bulunuyorlardı. İşin üzücü tarafının yanı sıra her hadiseden de ders almamız gerekiyor. Biz onları her ölüm yıl dönümünde anıyoruz ve anmaya da devam edeceğiz. Bu anmanın iki anlamı var, birincisi bu insanlarımızı unutmamak, ikincisi ise dağcılarımızın, sporcularımızın daha dikkatli olmalarına yöneliktir.
     Vali Mayda, yürüyüşe çıkacak dağcıların, sporcuların yetkililere bilgi vermesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     İlgili kurum ve kuruluşlarla görüşülüp, yürüyüş güzergahını bildirmeleri gerekiyor. Güzergahın emniyet açısından bir sakıncası olup olmadığı konusunda yetkililerden bilgi alınmalı. Meteorolojik bilgiye sahip olunmalı. Kar yağışı, çığ riski var mı- Bunların öncelikle öğrenilmesi gerekiyor. Güvenlik güçleri mutlaka bilgilendirilmeli. Herhangi bir olumsuzlukta yetkililerin önceden bilgi sahibi olması önemli. Böylece erken müdahale etme imkanı doğacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Çığ, heyelan ve kaya düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER