Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama

Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama -MHP Hatay Milletvekili Çirkin: -Reyhanlı ve Hatayın ekmek kapısı olan Cilvegözü, şu anda dert ve yas kapısı olmuştur


HATAY (A.A) - MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlamayla ilgili, Reyhanlı ve Hatayın ekmek kapısı olan Cilvegözü, şu anda dert ve yas kapısı olmuştur dedi.
     Çirkin, Cilvegözü Sınır Kapısında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, dün olay yerini ziyaret eden bakanların kamuoyuna doyurucu bilgi vermediğini iddia etti.
     Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcının 3 gün sonra sınır kapısının çalışmaya başlayacağını söylediğini hatırlatan Çirkin, Bu kapıda gerekli tedbirleri almadan, burada çalışanların güvenliğini sağlamadan, buradaki bir takım tedbirleri tam anlamıyla yerine oturtmadan, sivillerimizin can güvenliğini garanti etmeden nereye kimi çalıştırıyorsunuz- dedi.
     Kapının sağlıklı şekilde çalışması için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade eden Çirkin, şöyle konuştu:
     Reyhanlı ve Hatayın ekmek kapısı olan Cilvegözü, şu anda dert ve yas kapısı olmuştur. Bu patlamanın mesajını anlamak için hangi gruptan, yani Suriyeden mi ya da Suriyedeki muhaliflerin bir organizasyonu mu olduğunu bilmek lazımdır ki ondan sonra bir yorum yapabilesiniz. Bunlar için erken. Bu muhaliflerden de olabilir, Suriyeden de olabilir. Ama bunu şu anda iddia edemeyiz. Bu muhaliflerin kendi arasındaki bir çatışmadan da olabilir. Bunun altını çizmek istiyorum. Çünkü muhalifler de kendi aralarında bir takım sıkıntılar yaşıyor.
     Çirkin, Türkiyenin savaş davulları çalanların önünde oynamaması gerektiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık / Tevfik Işık
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER