Çinli iş adamından Belediye Başkanı Paltaya

Çinli iş adamından Belediye Başkanı Paltaya ziyaret


AKSARAY (A.A) - Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Projesini yürüyen Tianchen Science Tecchnology Park Development (Tianjin) şirketi Geliştirme Müdürü Gao Huibin ve İnşaat Müdürü Rai Rui Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Paltayı ziyaret etti.
     Huibin, ziyarette yaptığı konuşmada, Tianchen Science Tecchnology Park Development şirketinin 1953 yılında kurulduğunu ve dünyanın sayılı şirketlerinden biri olduğunu ifade etti.
     Tuz Gölü Doğalgaz Depolaması ile bilgi veren Huibin, Tuz Gölü yakınlarında yaklaşık bir kilometre derinliğe kadar depolar kurulacak. Daha sonra 600 metre civarında bir boşluk oluşturacağız. Orayı depo olarak kullanacağız. Toplam 12 depo olacak. Her bir deponun genişliği 100 metre, yüksekliği de 300 metre olacak. Toplamda 1,5 milyon metre küp doğalgaz depolanacak dedi
     Palta ise Türkiye için çok büyük önem taşıyan bu projenin Aksarayda yapılıyor olmasının önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Tuz Gölü Depolama Projesini ve ihale sürecini yakinen takip ediyordum. Biz Aksaray Belediyesi olarak her zaman destek vermeye hazırız. Üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Bu çok önemli bir proje. Bu yatırımın Aksarayda olması da bizim için bir sevinç kaynağı. Ancak personel ihtiyacınızı hatta alışveriş ihtiyaçlarını mümkün olduğu kadar yerelden, özellikle Sultanhanından ve Aksaraydan karşılarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
     Yapılan görüşmelerin ardından Çinli firma yetkilileri Nevzat Paltaya çeşitli hediyeler verdi.
     Palta da, Çinli işadamlarına Aksarayı tanıtıcı yayınlar verdi.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Çinli iş adamından Belediye Başkanı Paltaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER