Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek,

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, engelli derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dünya Engelliler Gününde Konyadaki engelli derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
     Akyürek, yaptığı konuşmada, Türkiyede engellilerle ilgili çalışmalarda büyük mesafeler alındığını söyledi.
     Esas engelin gözde, kolda, ayakta değil, zihniyette olduğunu vurgulayan Akyürek, insanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini vurguladı.
     Konyada toplu ulaşımda kullanılan otobüslerin tamamının birkaç ay içinde engelsiz hale geleceğini aktaran Akyürek, yeni ihale edilen son model tramvayların da 2013te Konyada olacağını, engellilerin de rahatça kullanabileceğini söyledi.
     Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ise Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere yönelik yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek, 10 yıl öncesine göre engellilerin yaşam standardının çok yükseldiğini dile getirdi.
     Programa, Türkiye Spastik Engelliler Derneği Genel Başkanı Beyza Çiltaş, İşitme Engelliler Derneği Konya Şube Başkanı Sebahattin Erkara, Konya Talasemi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefa Parlak, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkan Vekili Suna Yılmaz Kertel ile dernek üyeleri ve aileleri katıldı.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER