TR 90 Doğu Karadeniz Planı 2014

TR 90 Doğu Karadeniz Planı 2014-2023 Toplantısı yapıldı -Gümüşhane Valisi Mayda: Gelecek 10 yıllık sorumluluğu her arkadaşımız hissetsin ve öneriler getirsin istiyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından TR 90 Doğu Karadeniz Planı 2014-2023 toplantısı düzenlendi.
     Toplantıya Gümüşhane Valisi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, DOKAnın gelecek 10 yıl için teknik çalışma sonrası bir plan hazırladığını belirterek, gelişme ve önerileri yukarıdan bekleme yerine, yukarıyı yapılacak planlarla besleme ve yönlendirme durumunda olduklarını söyledi.
     Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan illeri alttan ve üstten kesiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Mayda, Gelen öneriler bölgesel anlamda düzenlenecek ve Ankaradaki ulusal plan çalışmaları ile bağdaştırdığımız takdirde, beklentilerimizi gerçekleştirecek bir plan ile buluşmuş olacağız. Dolayısıyla gelecek Temmuz ayına kadar yapılacak çalışmaları önemsiyoruz dedi.
     Bölgede ekonomik ve sosyal sebeplerle yoğun bir göç gerçekleştiğini ifade eden Mayda, Ancak, iki yıl itibariyle bu göç durmuş vaziyette. Bunu biraz daha tersine çevirmek suretiyle hem ilimizi hem de bölgemizi geliştirmeye yönelik katkı koymamız zorunludur. Gelecek 10 yıllık sorumluluğu her arkadaşımız hissetsin ve öneriler getirsin istiyoruz. Avantajlı olduğumuz sektörler belli, ancak Gümüşhaneyi bir iki sektöre de mahkum etme durumunda değiliz. Dünya konjektörünü göz önünde bulundurmak durumundayız. Ulusal ve uluslararası düzeyde rekabetçi olmalıyız diye konuştu.
     Vali Mayda, alternatiflere de sahip olmaları gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     İmiz ve bölgemiz turizmde lider ve iddialı olmak durumundadır. Doğal güzellikleri dünyaya bedel. Özellikle il olarak başta olmak üzere bölgemiz enerji ve madencilik sektörlerinde de önder bir durumdayız. Organik tarımda avantajlıyız. Kelkit Vadisi, gıda vadisi olarak düzenlenip ülkeye ve dünyaya hizmet etmek zorunluluğu vardır. Bu avantajı kullanmalıyız. Su ürünlerimizin daha teknik detaylarla sürdürülmesi ve geliştirilmesi gerekmektedir. Plan kapsamında hareket etmeliyiz. Herkes bu planda aktif rol almalıdır.
     DOKA Genel Sekreteri Kaldırım, planın 10 yıllık süreç içinde kalkınma sağlanması amacıyla hazırlandığını vurgulayarak, planın amacının bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve sürdürülebilirlik sağlamak olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber TR 90 Doğu Karadeniz Planı 2014 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER