ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -"Gebelik Ve Bebeklik Döneminde Kanıt Temelli Uygulamalar" çalıştayı düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), "Gebelik Ve Bebeklik Döneminde Kanıt Temelli Uygulamalar" çalıştayı düzenlendi.
     ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu ile Cevatpaşa Aile Sağlığı Merkezi işbirliğinde düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi ile Cevatpaşa Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Engin Korkutan katıldı.
     Tanrıverdi, üniversite, devlet ve özel hastaneleri aile sağlığı merkezleriyle buluşturup, gebelik ve bebeklik dönemine yönelik farkındalık oluşturan yaklaşımları kanıtlar üzerinden tartışmayı hedeflediklerini belirterek, "Amacımız uygulamalardaki farklı yaklaşımları tartışmak ve fikir birliğine varmak. Farklı yaklaşımların sağlık hizmet alıcıları arasında güvensizliğe neden olduğunu düşünüyoruz. Çalıştayımızın katılımcılarda farkındalık oluşturduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
    
     -ÇOMÜ öğretim elemanının başarısı-
    
     ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü araştırma görevlisi Deniz Kürşad, afiş yarışmasında başarı elde etti.
     Kürşadın iki afişi, 59 ülkeden 879 afişin yer aldığı "Posterheroes" başlıklı uluslararası yarışmada en iyi afişler arasında yer aldı.
     Çalışmalar, kasım ayında İtalyadaki demokrasi bienalinde sergilenecek.
    
     -Bahar konseri-
    
     ÇOMÜnün akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yer aldığı Türk Halk Müziği korosu ilk konserini verdi.
     Okutman Sedat Çılgın tarafından çalıştırılan koroya, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alaattin Canbay da sazıyla ve sesiyle renk kattı.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce ve çok sayıda müzik sevenin dinlediği konserin sonunda emeği geçen sanatçılara ve koro üyelerine teşekkür belgesi verildi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER