Yaralı pelikana ormancılar sahip çıktı

Yaralı pelikana ormancılar sahip çıktı -Domaniçte, boş bir binada yaralı halde bulunan ve "Garip" adı verilen pelikan, tedavi altına alındı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Domaniç ilçesinde, ormancılar tarafından boş bir binada yaralı halde bulunan ve "Garip" adı verilen pelikan, tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
     Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların, Domaniç Orman İşletme Şefliği ekiplerine, Çukurca beldesi Ilıcaksu Mahallesinde boş bir binada yaralı pelikan gördüklerini söylediğini bildirdi.
     Ekiplerin, ölmek üzere olan pelikanı alarak işletmeye getirdiğini anlatan Eryiğit, şunları kaydetti:
     "Pelikanın üç gün yaralı halde metruk binada kaldığı belirlendi. Ekiplerimiz, pelikana sahip çıkarak, Domaniç Orman İşletme Şefliğine getirdi. Burada ellerinden geldiği kadar pelikanın yarasına bakarak ona yiyecek verdi. Ormancı arkadaşlarımız pelikana "Garip" ismini vermiş. Pelikan, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Buradan da Kütahya Hayvan Hastanesine götürüldü. Bu hassasiyeti gösteren personelimize teşekkür ederim."
     Eryiğit, pelikanın iyileşerek gökyüzüne kanat çırpacağı günü beklediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yaralı pelikana ormancılar sahip çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER