İncirli Hamamı açılış için gün sayıyor

İncirli Hamamı açılış için gün sayıyor


BURSA (A.A) - Restorasyon çalışmaları Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İncirli Hamamı, açılış için gün sayıyor.
     Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi hamamdaki çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
     Bursayı yaşayan tarihi kent ve açık hava müzesi haline getirmek amacıyla 2300 yıllık Bitinya surlarından, 600 yıllık Osmanlı eserlerine, Cumhuriyet döneminde yaptırılan 8500 yıllık arkeolojik bölgelere kadar her alanda yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Altepe, İncirli Hamamı ile ecdat yadigarı bir değeri daha kente kazandırdıklarını söyledi.
     Molla Fenarinin torunu Alaaddin Ali Bey tarafından yaklaşık 520 yıl önce yaptırılan, yangınlar görüp, tekrar tekrar onarıldıktan sonra bir dönem tütün deposu olarak kullanılan ve 1985 yılından bu yana tamamen kaderine terk edilen tarihi hamamın, restorasyonun ardından gündüz orijinal mimarisi, gecece ışıklandırma sistemi ile Yıldırımın en ayrıcalıklı mekanı haline geleceğini dile getiren Altepe, şöyle dedi:
     "Yüzlerce yıllık eserler, bu şekilde eski işlevselliklerini farklı alanda da olsa yeniden kazanıyor. İncirli Hamamı da bahçedeki müştemilat binası, avluları ve bahçesiyle, bölgenin nabzının attığı güzel bir doku olarak hizmete alınmış olacak. Burada, mesleki eğitimler başta olmak üzere sosyal ve kültürel aktiviteler, sergiler düzenlenecek. Son hazırlıkların yapıldığı tarihi hamamı kısa süre içinde hizmete açacağız."
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber İncirli Hamamı açılış için gün sayıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER