Çorum Adliyesinde yeni düzenlemeler

Çorum Adliyesinde yeni düzenlemeler


ÇORUM (A.A) - Çorum Adliyesinde, başvuru işlemlerinin tek bir noktadan yürütülmesi amacıyla oluşturulan ön büroların hizmete girdiği bildirildi.
     Çorum Adliyesi İdari İşler Müdürü Kazım Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede Mahkeme Yönetim Sistemine Destek Projesi kapsamında adliyenin giriş katında danışma masası, Cumhuriyet Savcılığı Ön Bürosu, Hukuk Mahkemeleri Ön Bürosu ve Ceza Mahkemeleri Ön Bürosu oluşturulduğunu söyledi.
     Yapılan düzenleme ile yargının daha verimli çalışmasının hedeflendiğini ifade eden Şen, şöyle konuştu:
     Çorum Adliyesi, Türkiyede Mahkeme Yönetim Sistemine Destek Projesi kapsamında belirlenen 20 pilot adliye arasında yer alıyor. Avrupa Konseyi Çalışma Ofisi, Adalet Bakanlığı ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu tarafından ortaklaşa yürütülen bu proje kapsamında adliyemizde bazı değişiklikler yaptık. Bundan böyle vatandaş, elinde evrakla mahkeme mahkeme gezmeyecek. Tüm işlemleri ön bürolar aracılığıyla yürütülecek. Adli işlemlerin kolaylaştırılması için ön büroların bulunduğu bölüme vezneyi de taşıdık. Tüm bu düzenlemelerle işlemler tek bir noktadan verilmiş olacak.
     Ön Bürolar Yazı İşleri Müdürü Mukaddes Kaval da, yeni düzenlemeler ile işlemlerin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Çorum Adliyesinde yeni düzenlemeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER