Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -AK Parti Ankara Milletvekili Kazdal: "Terör sorunu sadece iç barışımızı, toplumsal bütünlüğümüzü, huzur ve esenliğimizi tehdit etmiyor, aynı zamanda bölgesel etkinliğimizi, 2023 hedeflerimizi, büyük zorluklarla sağla


BAYBURT (A.A) - AK Parti Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal, terör sorununun sadece iç barışı, toplumsal bütünlüğü, huzur ve esenliği tehdit etmediğini, aynı zamanda bölgesel etkinliği, 2023 hedeflerini, büyük zorluklarla sağlanan güven ve istikrarı da riske attığını söyledi.
     Kazdal, AK Parti Bayburt İl Başkanlığınca, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bilgilendirmek amacıyla organize edilen, "Çözüm Süreci" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyenin terör sebebiyle 40 bine yakın insanını toprağa verdiğini belirterek, "Artık topyekun kucaklaşma, kardeşlik hukukunun gereklerini yerine getirme zamanıdır" dedi.
     Terör sorununun Türkiyenin sadece iç barışına değil, aynı zamanda bölgesel etkinliğine de zarar verdiğini ifade eden Kazdal, "Terör sorunu sadece iç barışımızı, toplumsal bütünlüğümüzü, huzur ve esenliğimizi tehdit etmiyor, aynı zamanda bölgesel etkinliğimizi, 2023 hedeflerimizi, büyük zorluklarla sağladığımız güven ve istikrarı da riske atıyor. Çözüme karşı olanların önerisi açıkça ölümlerin devam etmesidir, Türkiyenin kan kaybetmeyi sürdürmesidir. Biz ülkemize ve milletimize bu faturayı ödetmek istemiyoruz. Her yıl belli sayıda şehit vermeyi, büyük bedeller ödemeyi sineye çeken, kabullenen bir anlayış ne insani ne vicdani ne de ülkemizin hedefleri açısından makul ve mantıklıdır" diye konuştu.
     Kazdal, ayrılıklara değil, ortaklıklara vurgu yapmanın, acıyı değil ortak zaferleri ve sevinçleri öne çıkarmanın zamanı olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Şimdi ayrıştırmanın değil, birleştirmenin zamanı. Hesaplaşmanın değil, helalleşmenin zamanı. Sosyal restorasyon dönemini başlatıp kararlılıkla büyütme zamanı. Terörün ürediği ve beslendiği ortamı ortadan kaldırmaya, kardeşliğimizi daha da pekiştirmeye ve Türkiyenin demokrasisini çağdaş dünya demokrasilerine dönüştürmeye odaklı restorasyon döneminin karşılaştığı ve karşılaşacağı tüm engellemelere rağmen halkımızın sağduyusu ve engin hoşgörüsü sayesinde başarıya ulaşacağından hiçbir kuşku duymuyoruz."
    
     -"Eleştiride bulunanları iyi analiz etmek gerekiyor"-
    
     Başlatılan süreçle insanı merkeze alan yeni bir zemin ve zamana ulaşıldığını vurgulayan Kazdal, şunları kaydetti:
     "Genç fidanların toprağa düşmediği, anaların göz yaşlarının dindiği, küskünlüklerin son bulduğu, haksızlıkların, hukuksuzlukların giderildiği, yaraların sarıldığı, güçlü, mutlu ve müreffeh bir ülkeye kavuşmanın arifesindeyiz. Ancak her türlü ümit, çaba ve kararlılığımıza rağmen bu mutlu sonu Türkiye için çok görenlerin de farkında olmak ve dikkatli davranmak zorundayız. Tüm siyasal varlığını akan kanın ve dolayısıyla terörün devam etmesine bağlayan ve Türkiyenin güçlenmesini istemeyen çevreler, kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin tesisi için başlatılan çözüm sürecini maniple etmeye çalışmakta ve her güzel şeyi eleştiri konusu yapmaktadırlar."
     Kazdal, bu tür eleştiride bulunanları iyi analiz etmek ve gerçek niyetlerini anlamak gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Örneğin kendisini milliyetçi olarak takdim eden bir siyasi partinin niçin ve hangi gerekçelerle Türkiyenin daha da büyümesine, birlik ve beraberliğinin daha da güçlenmesine vesile olacak bir sürece karşı çıktığını sormak zorundayız. Yine kendisini cumhuriyetin kurucusu ve sosyal demokrat olarak tanımlayan bir siyasi partinin, cumhuriyetin daha da güçlenerek dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmasını ve daha eşitlikçi bir yapıya kavuşmasına imkan sağlayacak sürece neden itiraz ettiğini ya da en azından sessiz kalarak destek olmadığını öğrenmek zorundayız. Yine bunlara silahtan, şiddetten, kan ve gözyaşı vadetmekten gayri önerilerinin ne olduğunu, bugüne kadar kaybedilen yılların ve canların hesabını, ülke için ne türden bir gelecek algısına ya da vizyonuna sahip olduklarını sormak zorundayız."
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı-Fatih Mehmet Özcan / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER