Maçın ardından

Maçın ardından -Antalya Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Meriç: "Ligde kalan 4 maçımızın 4ünü de kazanmak için sahaya çıkacağız" -TOFAŞ Başantrenörü Çakı: "Antalya Büyükşehir Belediyesi çok iyi mücadele etti"


ANTALYA (A.A) - Beko Basketbol Liginde kalma mücadelesi veren Antalya Büyükşehir Belediyesinde başantrenörü Timuçin Meriç, "Ligde kalan 4 maçımızın 4ünü de kazanmak için sahaya çıkacağız" dedi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinin, sahasında TOFAŞı 73-68 yendiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Meriç, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını ve ligde çok önemli bir virajı puan alarak döndüklerini belirtti.
     Ligde çok zor günler geçirdiklerini ve ligin bitimine sayılı günlerin kaldığını anımsatan Meriç, maçta gel-gitlerin çok olduğunu ancak iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi. Meriç, sahada bulunan oyuncuları, teknik heyet ve taraftarın kazanacaklarına inandığını ve bunun oyuna olumlu yansıdığını ifade etti.
     Maçı kazanacaklarına olan inançlarının galibiyeti getirmesinin güzel bir duygu olduğunu kaydeden Meriç, şöyle konuştu:
     "Mücadele gücü yüksek çok zor bir maçtan saha ve seyirci avantajımızı kullanarak galip ayrıldık. Ligde kalmak için rakip takımların maçlarını düşünmeyeceğiz. Bu maçları düşündüğümüz zaman konsantremizi kaybediyoruz. Biz kendi işimizi kendimiz bitireceğiz. Ligde kalan 4 maçımızın 4ünü de kazanmak için sahaya çıkacağız."
     Meriç, özellikle kendi sahalarında oynayacakları Gaziantep ve Hacettepe maçlarını kazanmalarının önemli olduğunu ifade ederek, deplasmanda yapacakları Banvit ve Fenerbahçe maçlarından birini dahi kazanmaları halinde 3 galibiyetle ligde kalabileceklerine inandığını vurguladı.
     "Maç kazanmak için sahada mücadele etmek, galibiyeti istemek çok önemli. Biz bugün sahada bu mücadeleyi gösterdiğimize inanıyorum. Maçta aldığımız 53 ribaund galibiyetimizde çok önemli bir rol oynadı" diyen Meriç, galibiyetin takıma moral verdiğini belirtti.
     Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacakları maçın da önemli olduğunu ve bu maçın hazırlıklarına ara vermeden başlayacaklarını kaydeden Meriç, galibiyette pay sahibi olduklarına inandığı Antalyalı taraftarlara da teşekkür etti.
    
     -TOFAŞ cephesi-
    
     Tofaş Başantrenörü Ahmet Çakı ise aldıkları galibiyetten dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesini tebrik ederek, lig 8ncisi olarak, maçın kendileri için çok önemli olduğunun bilincinde sahaya çıktıklarını belirtti.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinin ligde kalması için maçı mutlaka kazanması gerektiğini anımsatan Çakı, maçı çok istekli olan takımın kazanacağını ve nihayetinde galibiyeti isteyen tarafın Antalya Büyükşehir Belediyesi olduğunu kaydetti.
     Çakı, şöyle konuştu:
     "Antalya Büyükşehir Belediyesi çok iyi mücadele etti. Bunu da aldıkları 53 ribaund ile ortaya koydular. Onlardan Jordon ve Carney çok sayı attı. Fakat bizim için asıl problem her zaman ortaya koyduğumuz etkili oyunu bu hafta sahaya yansıtamamaktı. Maçı kaybettik, Antalyayı tekrar tebrik ediyorum. Gelecek hafta sahamızda oynayacağımız Aliağa Petkim maçını kazanmak için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz."
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER