Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Vanın Başkale ilçesinde kanaat önderlerinden İskender Ertuş ile görüştü -Kanaat önderi Ertuş: "Bizde ekonomik terör sorunu var. İnsanların aşını, işini verdiğiniz zaman tüm me


VAN (A.A) - Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Vanın Başkale ilçesinde kanaat önderlerinden İskender Ertuş ile bir araya geldi.
     Heyet Başkanı Can Paker ile Sibel Eraslan, Abdurrahman Kurt, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan, Zübeyde Teker ve Mehmet Uçum, Hakkariye giderken Başkale ilçesinde mola verdi.
     İlçe girişindeki bir dinlenme tesisinde çay içen heyet üyeleri, burada ilçenin eski belediye başkanı ve kanaat önderi İskender Ertuş ile görüştü.
     Türklerle Kürtlerin Selahattin Eyyubiden bu güne kadar kardeşçe yaşadıklarını belirten Ertuş, sorunun çözümü için elini taşın altına koyan Başbakan Erdoğana teşekkür etti.
     Türkiyede herkesin barış istediğini, bu nedenle sürecin barışla sonlanmasını dileyen Ertuş, sürecin sonunda genel af ilan edilmesini istedi.
     Bölgede en büyük sorunun işsizlik olduğunu, bu nedenle sınır ticaretinin geliştirilmesi gerektiğini anlatan Ertuş, "İranla tampon bölgeyiz. Ekonominin gelişmesi için sınır ticaretine ihtiyaç var. Bunun için sürecin olumlu sonuçlanmasını istiyoruz. İnsan olan herkes sürece destek vermeli. Bizde ekonomik terör sorunu var. İnsanların aşını, işini verdiğiniz zaman tüm mesele biter" dedi.
    
     -"Vatanımız için canımızı seve seve veririz"-
    
     Türkiyede bin yıldan bu yana insanların kardeşçe yaşadığını anımsatan Ertuş, şöyle devam etti:
     "Herkes bizim kardeşimiz. Türkiye bir mozaiktir. Türkiyenin bölünmesini isteyen kördür. Türkiye bizim için cenettir. Biz ülkemizi ve bayrağımızı herşeyden üstün tutar ve severiz. Vatanımız için canımızı seve seve veririz. Bu vatan için beraber şehit verdik. Biz kolay kolay ülkemizden vazgeçmeyiz. Barış için yapılan çalışmaları idrak etmeyenler insan olamaz."
     Heyet Başkanı Paker ise tüm taleplerin hayata geçmesi için öncelikle ülkede barışa ihtiyaç olduğunu ve bunun için burada bulunduklarını ifade etti.
     Görüşme sırasında Sibel Eraslan, Ertuş ve diğer vatandaşların taleplerini tek tek not alırken, Abdurrahman Kurt da vatandaşlarla Kürtçe sohbet etti.
     Heyet, buradaki temaslarından sonra Hakkariye gitmek üzere araçlarla yola çıktı.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER