Çubukta biçerdöver fiyatları belirlendi

Çubukta biçerdöver fiyatları belirlendi


ANKARA (A.A) - Çubukta biçerdöver fiyatları belirlendi.
     Biçerdöver fiyatlarının belirlenmesi amacıyla Çubuk Ziraat Odasında düzenlenen toplantıya Çubuk Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Fatih Okumuş, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.
     Gülle, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, biçerdöver fiyatlarını köy muhtarları ve biçerdöver sahipleriyle birlikte belirlediklerini, ayrıca, bölgelerinde çalışma yapan biçerdöver sahipleriyle sözleşme yapmaları konusunda da muhtarlara uyarılarda bulunduklarını söyledi.
     Biçerdöverler için dönüm başına 9 ile 10 lira fiyat belirlediklerini anlatan Gülle, biçerdöver sahiplerinin uymaları gereken kuralları da kendilerine toplantıda tebliğ ettiklerini bildirdi.
     Gülle, şöyle konuştu:
     Biçerdöver kullananlar her ürün ve tarla için biçerdöver ayarlarını yeniden gözden geçirecekler ve tıkanma ya da ayar bozuklukları sonucu kayıplara meydan vermemek için sürekli kontrol edecekler. Hasat olgunluğuna gelmeyen ürünü kesinlikle hasat etmeyecekler, çiğ düşmüş ise çiğ kalkmadan hasada başlamayacaklar. Çok yer biçmek kaygısı ile biçerdöver hızını artırmayacaklar. Dane kaybı hususunda ürün sahiplerinin uyarılarını dikkate alacaklar, belirlenen fiyatlardan yüksek biçim ücreti talep etmeyecekler. Eğitimsiz ve donanımsız biçerdöver hizmetleri verilmesinin önüne geçmek amacıyla kurallara uymayanlara idari yaptırım karar tutanağı hazırlanarak cezai işlem yapılacaktır. Hem odamız hem de ilçe tarım müdürlüğü sık sık denetimler yapacak. Ayrıca, mahalle ve köy muhtarları da bu konuda denetim yaparak sonuçları ilçe tarım müdürlüğüne bildirecek. Burada amacımız ilçemizdeki dane kaybını en aza indirmektir.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çubukta biçerdöver fiyatları belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER