Çubukta işletmelere hijyen denetimi

Çubukta işletmelere hijyen denetimi


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, işletmeleri hijyen denetiminden geçirdi.
     Belediye Başkanı Lokman Özden, açıklamasında, halkın en temiz koşullarda ihtiyaçlarını almaları için sık sık denetim yaptıklarını, kurallara uyan ve her konuda örnek teşkil edecek işletme sahiplerinin teşekkür belgesi ile ödüllendirileceğini bildirdi.
     Halk sağlığının korunmasının yanında ilçeyi turizme de hazırlamayı amaçlandıklarını belirten Özden, şöyle devam etti:
     Daha önce yaptığımız eğitim çalışmaları ve toplantılarının devamı olarak, kurallara uyan, temizlik, hijyen başta olmak üzere kendini her konuda geliştiren ve bu konuda diğer işletmelere de örnek olan işletmeleri ödüllendireceğiz. Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü personelinden oluşturulan ekipler, işletmeleri tepeden tırnağa denetliyor. Halkın sağlığı ile oynayan işletmelere gerekli cezai işlemler uygulanırken, ödüllendirmek için oluşturulan kriterlere uyan iş yerleri de tespit ediliyor.
     4 ekmek fırını, 37 lokanta, 11 pastane, 4 dondurma üretim yeri, 16 kasap, 4 sakatat ve 23 turşu imalathanesi olmak üzere toplam 99 işletmenin teknik ve hijyenik bakımdan denetlendiğini duyuran Özden, vatandaşların da tükettikleri gıdaların tazeliğine, hijyenine mutlaka dikkat etmeleri ve görülen eksiklikler ile takdir edilecek güzel uygulamaları, 153 Alo Zabıtaya bildirmeleri gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner / Safa Tekeli
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çubukta işletmelere hijyen denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER