Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı -Giresun Valisi Şahin: - Ülkemizin denizlerde sahip olduğu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız en büyük dileğimizdir


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ülkemizin denizlerde sahip olduğu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız en büyük dileğimizdir dedi.
     Şahin, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1 Temmuz 1926da yürürlüğe giren ve 815 sayılı Kabotaj Kanununun kabulüyle birlikte kutlanmaya başlanan bayramın, ulusal egemenliğin sağlanması açısından büyük önem arz ettiğini belirtti.
     Kurtuluş Savaşı sonrası denizlerdeki hakimiyetin tasdiki niteliğindeki bu yasanın yürürlüğe girmesiyle yabancı devletlerin deniz ticaretindeki hakimiyetinin son bulduğuna değinen Şahin, şunları kaydetti:
     Kabotaj Kanunu denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır. Üç yanı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip ülkemizde, denizciliğe gereken önem ve önceliği vermek, denizin nimetlerinden yararlanmak ve bu alanda rekabet gücümüzü yükseltmek dünyada etkinliğimizi ve varlığımızı daha da artıracaktır. Ülkemizin denizlerde sahip olduğu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız en büyük dileğimizdir.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER