Deprem konutlarının ilk kuraları 4 Eylülde

Deprem konutlarının ilk kuraları 4 Eylülde -Depremden sonra Van ve Ercişte yapımı tamamlanan afet konutlarının ilk kuraları 4 Eylül Salı günü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalayın katılımı ile çekilecek


VAN (A.A) - Kentte meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için yapılan afet konutlarının ilk kuraları 4 Eylül Salı günü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalayın katılımı ile çekilecek.
     Vanda 23 Ekim ve 9 Kasım 2011de meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için Başbakanlık Afet ve Acil Durumu (AFAD) Yönetimi Başkanlığınca Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına Van ve Ercişte yaptırılmaya başlanan 17 bin 471 konuttan oturulmaya hazır hale gelen 3 bin 200 konutun kuraları 4 ve 5 Eylülde çekilecek.
     Van merkezde 4 Eylüldeki noter huzurundaki kura çekimine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve AFAD Başkanı Fuat Oktay katılacak. Kura çekimlerinden sonra hak sahipleri 10 Eylülden itibaren yeni konutlarına yerleşmeye başlayacak.
     Van ve Ercişte yapılan konutlardan 15 bin 200ünün ilk depremin yıl dönümü olan 23 Ekim 2012ye kadar hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Deprem konutlarının ilk kuraları 4 Eylülde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER