Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkaride:

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkaride: -"Gönül ister ki bütün bu dağlar, ovalar hiçbir bekçi olmadan, polise, askere ihtiyaç duymadan barış ve huzur içerisinde hayatına devam etsin. İnşallah o günleri de görmek çok yakın diye umut e


HAKKARİ (A.A) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Gönül ister ki bütün bu dağlar, ovalar hiçbir bekçi olmadan, polise, askere ihtiyaç duymadan barış ve huzur içerisinde hayatına devam etsin. İnşallah o günleri de görmek çok yakın diye umut ediyorum" dedi.
     Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki temaslarının ardından Hakkariye geçen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kente 7 kilometre mesafedeki Depin mevkisinde din görevlileri ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı.
     Kentteki programına Vali Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve İl Müftüsü Faysal Geylaniyi ziyaret ederek başlayan Görmez, yaptığı konuşmada, iki gün süren Hakkari ziyaretinde hayatının en güzel anlarını yaşadığını söyledi.
     Yüksekova ve Şemdinlideki temaslarına değinerek, "Hakkariden çok büyük umutlarla dönüyorum" diyen Görmez, şunları kaydetti:
     "Yolda, çok yüksek bir tepedeki karakolu ziyaret ettim. Ana kuzusu olan askerlerimizin, Mehmetçiklerimizin oradaki durumları, konumları gerçekten kalbime çok tesir etti. Gönül ister ki bütün bu dağlar, ovalar hiçbir bekçi olmadan, polise, askere ihtiyaç duymadan barış ve huzur içerisinde hayatına devam etsin. İnşallah o günleri de görmek çok yakın diye umut ediyorum. Çünkü biz şuna inanırız. Her mümin meleklerin koruması altındadır. Herkesin kalbinde yaratıcının sevgisi, onun rahmeti, merhameti olursa ne bekçiliğe, ne koruyucuya ihtiyaç olur."
     Görmez, çözüm süreciyle ilgili de "Bizim görevimiz konjonktürel, mevsimlik, zamana bağlı değil. Aslında her Müslümanın, her müminin, hele hele İslami ilimler tahsil etmiş her hocanın, alimin, imamın, müftünün asli görevlerinden bir tanesi, nerede yüreği, gönlü, kalbi kırık bir insan varsa ona sahip çıkmaktır. Nerede ötekileştirilmiş, kendisini hor, hakir görmüş herhangi bir insan varsa onun yanında yer almaktır. Bu zaten hepimizin asli görevidir" ifadelerini kullandı.
    
     -Mevlid-i Şerifin bir dörtlüğünü Kürtçe okudu-
    
     Daha sonra Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda din adamlarıyla bir araya gelen Görmez, konuşmasına Mevlid-i Şerifin bir dörtlüğünü Kürtçe okuyarak başladı.
     Görmez, geçikmiş olsa da Hakkari dağlarının çiçeklerini koklamaya geldiğini belirterek, "Bu çiçeklerden daha kıymetli çiçekler sizlersiniz. Bu toplumun manevi rehberliğini yapan, hizmet eden, dini, ahlaki hayatını ayakta tutmaya çalışan, en ücra mezralarda, köylerde, kasabalarda hizmet eden arkadaşlarımızsınız. Sizlerle olmaktan iftihar ediyorum" diye konuştu.
     Konuşmasının ardından din görevlileriyle basına kapalı toplantı yapan Görmez ve beraberindekiler, yaklaşık bir saat süren toplantının bitiminde kentten ayrıldı.
    
     Muhabir: Nevzat Taş - Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkaride: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER