Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Erbaş: -Türkiyedeki Kuran kurslarının yüzde 92si kız, yüzde 8i erkek Kuran kursu. Bu sayıyı artırmamız lazım


KAYSERİ (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiyedeki Kuran kurslarının yüzde 92si kız, yüzde 8i erkek Kuran kursu. Bu sayıyı artırmamız lazım dedi.
     Ali Erbaş, Taşçıoğlu ve Hisarcıklı Kuran kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 47 erkek öğrenci için Camiikebir Camisinde düzenlenen mezuniyet törenine katıldı.
     Erbaş, törende, dünyada milyonlarca hafız olduğunu belirterek, hafızların Kuran-ı Kerimin öğrenilmesi ve öğretilmesinde büyük katkıları olduğunu ifade etti.
     Kuran kurslarının Türkiyenin her yerine ve her kesimine ulaşması için çalışmalar yaptıklarını belirten Erbaş, Türkiyedeki Kuran kurslarının yüzde 92si kız, yüzde 8i ise erkek Kuran kursu. Bu sayıyı artırmamız lazım. 47 gencimiz hafız oldu. İnşallah bu arkadaşlarımız dinimize hizmet edecek, hafızlıklarını unutmayacaklar, sürekli tekrar edecekler. Okullarını bitirip öğrendiklerini öğretecekler. İslamın öğretilmesine hizmet edecekler diye konuştu.
     Diyanet İşleri Başkanlığı olarak dinin doğru öğretilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Erbaş, şunları kaydetti:
     Yaz Kuran kurslarımız açıldı. Bu yılki sloganımız Camilerimiz çocuk açacak. Yaş ve sınıf sınırı yok. Çocuklarımızı camilere gönderin, tatil dönemini verimli geçirelim. Geçen yıl yaz Kuran kurslarına devam eden öğrenci sayısı yaklaşık 2,5 milyondu. Bu sene hep birlikte gayret edelim ve bu sayıyı 5 milyona çıkaralım. Küçükler de gelsin, camiyi tanısınlar. Çocuklarımıza camiyi iyi tanıtmalıyız.
     Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil ise öğrencilerin hafız olmalarında katkıları bulunan hocalarını tebrik ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Törende, mezun hafızlara Kuran-ı Kerim, ilmihal kitabı, çeyrek altın, gömlek ve saat gibi çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER