Diyarbakırda terörle mücadele

Diyarbakırda terörle mücadele -Kurban Bayramı öncesinde eylem yapmak üzere Diyarbakıra gönderilen 3 terörist ile onlara yardım ve yataklık yapan 1 kişi yakalandı -Vali Toprak: Bu şahısların ilimize sivil, kadın, yaşlı ayırt


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda yürütülen 2 ayrı operasyonda, Kurban Bayramı öncesinde eylem yapmak üzere kente gönderilen 3 terörist ile onlara yardım ve yataklık yapan 1 kişi yakalandı.
     Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl içerisinde yapılan başarısız eylemler ve operasyonlar neticesinde verdikleri kayıpların sözde intikamını almak isteyen örgütün, kırsaldaki 2 mensubunu Kurban Bayramı öncesinde ses getirici eylem yapmak amacıyla Diyarbakıra göndererek kanlı saldırı yapma talimatı verdiğini belirtti.
     Toprak, eylem planının güvenlik güçlerince tespit edilmesi üzerine, dün Bağlar ilçesinde yürütülen operasyonda Ali Emiri Köprüsü yakınlarında terör örgütü PKK üyesi 2 kişi ile bunlara yardım ve yataklık eden bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
     Yakalanan örgüt üyelerinin geçmiş yıllarda suikast, bombalı eylem, sabotaj konularında eğitim aldığı yönünde duyumlar bulunduğunu kaydeden Toprak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     İstihbarat birimlerimiz, PKK-KCK Terör örgütüne 2007 yılında katılan Navdar kod adlı B.K ile örgüte 2009 yılında katılan Ruhat kod adlı H.Anın, Diyarbakıra eylem yapmaları amacıyla gönderildiklerini tespit etmiştir. Adı geçen teröristlerle birlikte yakalanan ve aynı zamanda teröristlere yardım ve yataklık eden O.Ynin de silahlı bir komite oluşturma çabası içinde olduğu tespit edilerek bu yapı da bu operasyonla deşifre edilerek çökertildi.
     Bu şahısların ilimize sivil, kadın, yaşlı ayırt etmeksizin kanlı ve sansasyonel bir eylem yapmak için geldikleri şeklinde duyumlar bulunmaktadır. Diğer bir operasyonda da terör örgütü içerisindeki faaliyetleri nedeniyle aranır durumda olan ve Kuzey Iraka giderek Kandil bölgesinde silahlı ve ideolojik eğitim aldıktan sonra Öz Savunma Birlikleri (ÖSB) içerisinde faaliyet yürüttüğü şeklinde bilgiler bulunan Arjin kod adlı D.Y de güvenlik güçlerince yakalanmıştır.
     Vali Toprak, Ramazan Bayramı öncesinde eylem yapmak üzere Diyarbakıra geldiği tespit edilen bir kadın teröristin de yakalandığını hatırlatarak, açıklamasında şunları kaydetti:
     Son yapılan operasyonda da görüleceği üzere dini ve insani değerlerden yoksun terör örgütünün bakış açısının değişmediği, örgüt, amacı uğruna masum canları hiçe sayarak ölüm ve kan saçmaya devam etmektedir.
     Terörle mücadelede uygulanan etkin güvenlik konsepti ile PKK/KCK terör örgütünün bölgedeki çabaları sekteye uğratılmıştır. Gerek kırsalda yapılan başarılı ve etkin operasyonlar gerekse şehir merkezlerinde yapılan KCK ve terörle mücadele operasyonları sonucu köşeye sıkışan bölücü terör örgütü, yaklaşan kış öncesinde şehir merkezlerinde ses getirici eylem yaparak bu çıkmazı aşmayı ve taraftarlarına moral ve motivasyon kazandırmayı planladıkları bilinmektedir.
     Tüm halkımızın bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da güvenlik güçlerimize yardımcı olması, gözyaşı ve acı olmaması için her türlü şüpheli durum ve olayı ilgili güvenlik birimlerine bildirmelerini rica ediyorum.
     Toprak, yakalanan örgüt üyelerinin İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının sürdüğünü belirtti.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Diyarbakırda terörle mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER