Diyarbakırdaki KCK Davası

Diyarbakırdaki KCK Davası -Bağlar ilçesinde KCKya yönelik operasyonda yakalanarak, haklarında dava açılan 43ü tutuklu 95 sanığın yargılanmasına devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKKnın şehir yapılanması olan KCKya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan 43ü tutuklu 95 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 37si tutuklu 16sı tutuksuz olmak üzere 53 sanık ile avukatları hazır bulunurken, diğer sanıklar mazeret bildirerek katılmadı.
     Duruşmada, tutuklu sanıklardan Mehmet Mehdi Doğan, Abdullatif İpek, Beşir Doğan, Ahmet Doğan, Ali Yücel, Aynur Coşkun ve Ayşe Irmak ile ilgili delil ikamesi okundu. Duruşmaya tercüman olarak atanan bir kişinin kimlik tespiti yapılarak yemin ettirildi.
     Mahkeme başkanı, gizli tanık Torosun sanık Aynur Coşkun hakkında kent meclisi toplantılarına katıldığı ve bu toplantılarda konuşma yaptığı yönünde iddialarda bulunduğunu söyledi.
     Sanık Coşkun ise tercümanı aracılığıyla, hakkında iddialarda bulunan gizli tanığın beyanlarını kabul etmediğini anlatarak, hiçbir toplantıda da konuşma yapmadığını savundu.
     Sanıklardan Ahmet Doğan da, daha önce Şanlıurfa Cezaevinde tutuklu bulunduğunu belirterek, Cezaevinde çıkan yangın ve olaylardan dolayı bizi Bolu Cezaevine gönderdiler. Bolu Cezaevinde ise kötü şartlarda kalıyoruz. Yargılandığımız ildeki cezaevinde kalmayı talep ediyoruz dedi.
     Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
    
     -İstenen cezalar-
    
     Aralarında BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yücelin de bulunduğu sanıklar hakkında, TCKnın Terör örgütüne üye olmak ve yönetmek, Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme suçlarından 3 ile 15 yıl arasında değişen miktarlarda hapis cezası isteniyor.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki KCK Davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER