Doğuda kış

Doğuda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Muş ve Hakkaride 129 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor -Bölgede etkili olan soğuk nedeniyle buz tutan ağaçlar, kışın güzelliklerini gözler önüne seriyor (Fotoğraflı-Gö


VAN (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Vanda 85, Bitliste 13, Muşta 6 ve Hakkaride 25 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte hafta sonundan itibaren etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu halen 85 köyle ulaşım sağlanamadığı belirtilerek, yolların açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiği kaydedildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de dün yürütülen çalışmalar kapsamında Topçudeğirmeni-Yalınca karayolunun yeniden ulaşıma açıldığını, Van-Bahçesaray, Yüksekova-Dağlıca ve Şemdinli-Alan karayollarında da çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kentte havanın parçalı ve çok bulutlu, bazı kesimlerin aralıklı kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini söyledi.
     Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağını belirten meteoroloji yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma, don olayı ve muhtemel çığ tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.
     Öte yandan, kar yağışının durmasının ardından etkili olan soğuk ve dondurucu hava nedeniyle doğa adeta buz tuttu. Soğuk havanın etkisiyle buz tutan ağaçlar, kışın güzelliklerini gözler önüne sererken, sabah erken saatlerde akarsularda yaşanan buharlaşma da güzel görüntüler oluşturuyor.
    
     -Bitlis-
    
     Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle 13 köyle ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.
     Karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiği kaydedildi.
     Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri de gün içerisinde yoğun kar yağışı beklendiğini belirterek, kent merkezinde 1 metre 40 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığının, yüksek kesimlerdeyse yer yer 1 metre 55 santimetreye ulaştığını belirtti.
     Yetkililer, yüksek kesimlerde kar kalınlığının fazla olmasından dolayı, çığ tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.
    
     -Muş-
    
     Muşta hafta sonu etkili olan kar yağışı sonucu ulaşıma kapanan 122 köy yolundan 116sı üç günlük çalışmayla açıldı. Halen 6 köyle ulaşımın sağlanamadığı kentte, yüksek kesimlerde bulunan söz konusu köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
     Sabah saatlerinden itibaren kentte etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri kent merkezindeki ana arterlerde çalışma başlattı.
     Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, yağışın gün içerisinde aralıklarla devam edeceğini bildirdi.
    
     -Hakkari-
    
     Halen 25 köyle ulaşımın sağlanamadığı Hakkaride, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
     İl Özel İdaresi yetkilileri, dün gün boyu devam eden çalışmalarda yalnızca 4 köy yolunun ulaşıma açıldığına değinerek, özellikle yüksek kesimlerde bulunan yollarda kar kalınlığının 5 metreyi bulduğunu ve ekiplerin hem arazi şartlarına hem de kara karşı mücadele ettiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER