Doğuda kış

Doğuda kış -Van, Bitlis, Muş ve Hakkaride 208 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor


VAN (A.A) - Kar yağışı nedeniyle Vanda 35, Bitliste 103, Muşta 68 ve Hakkaride 2 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 35 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
     İl Özel İdaresi ekiplerince karla mücadele çalışmalarının devam ettiği ve kapalı yolların kısa sürede açılmasının planlandığı bildirildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de kapalı olan Van-Bahçesaray karayolunda çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
     Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını belirten Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bölgede yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu.
    
     -Muş-
    
     Muşta önceki gün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 68 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
     İl Özel idaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kar yağışının etkisini yitirdiğini belirterek, kapalı köy yollarında çalışmalarının 13 ekip 100 personelle devam ettiğini ifade etti.
    
     -Bitlis, Hakkari-
    
     Etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 103 köyle ulaşımın sağlanamadığı Bitlis ile 2 köy yolunun kapalı olduğu Hakkaride, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     Bitlisin Ahlat ilçesinde gece saatlerinden itibaren başlayan ve sabah saatlerinde de aralıklarla devam eden kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.
     Sabah erken saatlerde okula gitmek için evlerinden çıkan öğrenciler, ilçe merkezini beyaza bürüyen kar nedeniyle güç anlar yaşadı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER