DSP Genel Başkanı Türker:

DSP Genel Başkanı Türker: -"Türkiyenin bölünmez vatan anlayışını bölünmeyecek, bölünemez tavrıyla duyurmaya çalışacağız"


BURDUR (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Türkiyenin bölünmez vatan anlayışını bölünmeyecek, bölünemez tavrıyla duyurmaya çalışacağız" dedi.
     Türker, partisinin Burdur İl Başkanlığı Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiyede hiç kimsenin beklemediği gelişmeler yaşandığını söyledi.
     Demokratik solcular olarak iki şeye önem verdiklerini belirten Türker, "DSP olarak Türkiyeyi asla böldürmeyeceğiz. Türkiyenin bölünmez vatan anlayışını bölünmeyecek, bölünemez tavrıyla duyurmaya çalışacağız. Bu konudaki tavrımızı her yerde sergileyeceğiz. İnanıyorum ki Türkiyede bu konuda görüş bildiren çok insan var" diye konuştu.
     Türker, "T.C." tartışmaları yaşandığını, bu ifadeyi hiç kimsenin kaldıramayacağını, kaldırtmayacaklarını ifade etti.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için araştırma komisyonu kurulması tartışmalarına da değinen Türker, şunları söyledi:
     "Bu dönemin başbakanı Bülent Ecevittir. Biz DSP olarak diyoruz ki kendisine (Başbakana)... Allah sana doğruyu söyletti. Gel bu araştırma komisyonunu derhal kur. Ben DSPnin Genel Başkanı olarak sürekli gelip o komisyonda oturacağım. Böylece hep birlikte Ecevitin hem dürüstlüğünü hem yurtseverliğini birlikte görme imkanına sahip olacağız."
     Türker, DSP olarak güncel konulara bakarken eğitim, adalet ve insanların ekonomik hayatlarıyla ilgili çalışmaları da sürdürdüklerini, bu konuları gündemin içinde kaybolmadan gözler önüne getirdiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Türker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER