DTOda Ortak Komite Toplantısı düzenlendi

DTOda Ortak Komite Toplantısı düzenlendi


DENİZLİ (A.A) - Denizli Ticaret Odasında (DTO) 2012 yılı ikinci Ortak Komite Toplantısı düzenlendi.
     DTO Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, DTO komite üyeleri ile iş yeri sahipleri katıldı.
     Yüksel, toplantıda yaptığı konuşmada, Delikliçınardan valilik binasına kadar olan yolun sivil araç trafiğine kapatılarak, sadece otobüslere izin verilmesi sonrasında işlerinin kötüye gittiğini öne süren işyerleri sahiplerinin yolun tekrar trafiğe açılması veya kararın tekrar gözden geçirilmesi talebiyle ilgili olarak Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile görüşeceklerini, sıkıntı ve talepleri bizzat ileteceğini söyledi.
     Denizlinin Büyükşehir olması konusunda uygulamanın İstanbul ve Kocaelideki gibi ilin bütününü kapsayacağı belirten Yüksel, küçük belediyelerde özellikle ulaşım ve alt yapı çalışmalarının büyük maliyetler getirdiğini, yasa sonrasında bu çalışmaların Büyükşehir belediyeleri tarafından yürütüleceğini anlattı.
     Yüksel, bunların yanında imar ve planlama konusunda da tek yetkilinin Büyükşehir belediyesi olacağını ifade ederek, Köyler mahalleye dönüşecek, beldeler de kapanarak ilçelere bağlanacak. İl genel meclisi kaldırılıp, bunun yerine Büyükşehir belediye meclis üyeliği getirilecek dedi.
     DTO Başkanı Özer de, toplantılarda Denizlinin ticaretine yön veren kişilerin sorunlarının dinlendiğini belirterek, ortak komite toplantılarında üyelerin karşılaştığı sorunlara çözüm yolu aradıklarını, çeşitli isteklerin de ilgili kişi ve kurumlara aktarıldığını söyledi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber DTOda Ortak Komite Toplantısı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER