Dünya Ruh Sağlığı Günü

Dünya Ruh Sağlığı Günü -Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Akgün: -Depresyon, dünya genelinde bir çok farklı yaş, cinsiyet ve milletten yaklaşık 350 milyon kişiyi etkilemektedir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, depresyonun dünya genelinde bir çok farklı yaş, cinsiyet ve milletten yaklaşık 350 milyon kişiyi etkilediğini bildirdi.
     Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonunun girişimleriyle 1992 yılında kutlanmaya başlanan her yıl farklı bir konusu olan Dünya Ruh Sağlığı Gününün bu yılki başlığının Depresyon: Küresel Kriz olarak belirlendiğini kaydetti.
     Dünya Ruh Sağlığı Günü kutlanmasının öncelikli hedefinin ruh sağlığı konusunda toplum bilinci oluşturmak olduğunu belirten Akgün, şunları ifade etti:
     Ruhsal bozukluklara karşı koruyucu çalışmaların ve tedavi hizmetlerinin tanıtılması ön plana çıkarmaktır. Bu yılki Dünya Ruh Sağlığı Günü başlığını oluşturan depresyon, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya genelinde bir çok farklı yaş, cinsiyet ve milletten yaklaşık 350 milyon kişiyi etkilemektedir. Küresel hastalıklar yükünde de 3. sırada yer almaktadır. 2030 yılında ise birinci sırada olması öngörülmektedir. Depresyonla ilgili pek çok etkili tedavi geliştirilmiştir. Ancak bir çok ülkede veya bölgede bu tedaviler yeterince yaygınlaştırılamamıştır ve tanıtılamamıştır. 2012 yılında depresyonun bireylerle beraber ailelerini ve çevrelerini de etkileyen, tedavi edilebilir, yaygın bir hastalık olarak tanımlanmasını ve tanıtılmasını hedefleyen Dünya Ruh Sağlığı Gününü kutlar, bütün halkımızın, sağlığın sadece bedensel sağlıktan ibaret olmadığının bilincine vararak, her türlü ruhsal sıkıntılarında mutlaka sağlık kuruluşlarımıza başvurmalarının önemini tekrar vurgulamak isterim.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Dünya Ruh Sağlığı Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER