Sağlık

Sağlık-Senden döner sermaye tepkisi


ZONGULDAK (A.A) - Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) döner sermaye ücretlerinin düşürülmesinin, hastane çalışanlarının motivasyonunu ve çalışma barışını bozduğunu iddia etti.
     Kara, BEÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, sağlık çalışanları ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında, Zonguldakın sağlık hizmeti açısından Türkiyenin en başarılı illerinden biri olması gerekirken, vatandaşların Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yeterince faydalanamadığını savundu.
     Her ay ilden, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere diğer şehirlere 600 civarında hasta sevki yapıldığını öne süren Kara, şöyle konuştu:
     Üniversite hastanelerinde döner sermaye ödemelerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı, çalışanların mağduriyeti gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Bugünleri önceden gören sendikamız toplu sözleşmedeki ek ödeme ısrarı ve başarısı, bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Çalışanlarımız geçmiş yıllarda döner sermaye kesintisi korkusuyla izne çıkamıyorlardı. Bu sorunu kökten halleden sendikamız, üniversitenin borçları bahane edilerek çalışanların döner sermayelerinin düşürülmesini her koşulda dile getirmeye devam edecektir. Yapılan uygulama hastane çalışanlarının motivasyonunu ve çalışma barışını bozmaktadır.
     Açıklamanın ardından sağlık çalışanları olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER