Dünya Turizm Günü

Dünya Turizm Günü -Ankara Valisi Yüksel: Bir ankette, Ankarada okuyan binlerce üniversite öğrencisine Ankara denildiğinde aklınıza gelen 3 şey nedir diye sorduk, bize kar, soğuk ve kravat cevabını verdiler (Fotoğrafl


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bir ankette, Ankarada okuyan binlerce üniversite öğrencisine Ankara denildiğinde aklınıza gelen 3 şey nedir sorusunu yönelttiklerini belirterek, Bize kar, soğuk ve kravat cevabını verdiler. Bu durumu değiştirmeliyiz. Ankaranın tanıtılacak, anlatılacak çok zengin bir kültürü, tarihi, doğası var dedi.
     Ankara Valisi Yüksel, Dünya Turizm Günü dolayısıyla turizm sektörü temsilcileriyle biraraya geldi.
     Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Yüksel, Ankarada turizmin bugünkü durumdan daha iyi bir yerde olmayı hak ettiğini vurguladı.
     Yeni dünya sahnesinde turizmde neler oluyor- sorusunun sıkça sorulduğunu ifade eden Yüksel, Dünya gerçeklerini görmeye çalışan biri olarak söylüyorum ki Ankarayı tanıtan başlıkların içinde turizmin yer almaması, bu şehrin kanaat önderlerine yakışmaz diye konuştu.
     Yıllardır tek başına büyük fuarlara gittiğini ve gezdiğini ifade eden Yüksel, Berlin Fuarında küçücük ada ülkelerinin bile gelip kendilerini tanıttığını ancak Ankaranın o fuarda olmadığını dile getirdi.
     Turizmin ve turizmcilerin dünya barışına katkı sağladığını da vurgulayan Yüksel, şöyle konuştu:
     Kendime soruyorum bir başka şehre günde bin veya bin 500 uçak iniyor da Ankaraya neden günde 300-500 uçak iniyor. Bunları oturup konuşmak gerekiyor. Yaptığımız bir ankette Ankarada okuyan binlerce üniversite öğrencisine sorduk: Ankara denildiğinde aklınıza gelen 3 şey nedir diye. Bize kar, soğuk ve kravat cevabını verdiler. Bu durumu değiştirmeliyiz. Ankaranın tanıtılacak, anlatılacak çok zengin bir kültürü, tarihi, doğası var.
     Turizmin hafife alınmaması gerektiğini vurgulayan Yüksel, Ankaralıların bile şehrini merak etmediğini savundu.
    
     -Ankara dijital ortama aktarılacak-
    
     Aralık ayı itibarıyla Ankaranın tabiat ve kültür varlıklarının dijital ortama aktarılacağını bildiren Yüksel, tüm dünyadan ziyaretçilerin diledikleri zaman tek bir tuşla bilgi edinebileceklerine işaret etti.
     Tanıtım faaliyetlerin hiç durmadan devam etmesinin önemine dikkati çeken Yüksel, bu şehrin kaliteli bir ürün olduğunu ve satın alan herkesin bir başkasına anlatacağını vurguladı.
     Yükselin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar da Ankaradaki turizm faaliyetlerine ilişkin bir sunum yaptı.
     Ayrıca toplantıda sektör ve işletme temsilcileri de başkentte turizmin geliştirilmesi için alınması gereken önlemler ve atılması gereken adımlarla ilgili görüşlerini, Yüksel ve diğer yetkililerle paylaştı.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Dünya Turizm Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER