Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Düzce Valisi Yılmaz: -Çanakkale Savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir (Fotoğ


DÜZCE (A.A) - Düzce Valisi Adnan Yılmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Yılmaz, vatanı ve istiklali için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk milletinin tarih boyunca büyük zaferlere imza attığını belirterek, Çanakkale Zaferinin aziz milletin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destan ve tarihi etkileyen bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.
     Yılmaz, zaferin Türk milletine büyük onur ve güven kazandırdığını belirterek, şunları kaydetti:
     Çanakkale Savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Milli mücadele ruhunun ilk meşalesi Çanakkalede yakılmış, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de kara savaşlarındaki başarısı ile daha o yıllarda milletimizin sevgisini kazanmıştır.
     Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece inanıyorum ki yarınlarımız daha güzel ve parlak olacak. Bu vesileyle ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
    
     -Yıldızlar Satranç Turnuvası-
    
     Düzcede düzenlenen Yıldızlar Satranç Turnuvası sona erdi.
     Uzunmustafa İlkokulu spor salonunda düzenlenen müsabakalara çok sayıda sporcu katıldı.
     İki gün süren müsabakaların sonunda 13 yaş erkek kategorisinde Aytuğ Turhan Orhan, 13 yaş kızlar kategorisinde ise Şevval Bayraktar birinci oldu.
     Kategorilerinde birinci olan diğer sporcular ise şöyle:
     Nart Murat Tayhan (14 yaş erkek), Seda Aygül Akgüz (14 yaş kızlar), Yunus Emre Sağlam (15 yaş erkek), Şule Bayraktar (15 yaş kızlar), Nezih Sunman (16 yaş erkek), Sündüz Uluçay (16 yaş kızlar), Berkay Çelik (17 yaş erkek), Betül Alkan (17 yaş kızlar), Oğuzhan Yasin Aslan (18 yaş erkek), Gizem Keçeci (18 yaş kızlar).
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER