Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -DÜde Taş Yerinde Ağırdır konferansı


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Fotoğraf ve Görsel Sanatlar Topluluğu (DÜFOT) tarafından Taş Yerinde Ağırdır konferansı düzenlendi.
     Düzce Üniversitesi (DÜ) konferans salonunda düzenlenen konferansta fotoğraf sanatçısı Okan Yılmaz, Sarı Siyah ve Eğer adlı iki çalışmasını slayt eşliğinde katılımcılarla paylaştı.
     Yılmaz, sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.
    
     -Düzce Defterdarı Parmakerli, DTSOyu ziyaret etti-
    
     Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce Defterdarı Sabahattin Parmakerli, Gelir Müdürü Hamdi Yılmaz, Vergi Dairesi Müdürü Şaban Ulukaya, Milli Emlak Müdürü Zafer Ekinci, Muhasebe Müdürü Tahsin Budak ve kurum çalışanları Düzce Ticaret ve Sanayi Odasını (DTSO) ziyaret etti.
     DTSO Başkanı Metin Büyük, iş adamlarının ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu ve vergi ödemenin haklı gururunu taşıdıklarını söyledi.
     Gelir, stopaj, gayrimenkul, sermaye iradı, basit usul, kurumlar ve katma değer vergisi faal mükellef sayısının Eylül 2012de 9 milyon 261 bin 661 olarak belirlendiğini vurgulayan Büyük, şöyle konuştu:
     Geçen yıl eylül ayında 1 milyon 702 bin 853 olan gelir vergisi mükellef sayısı bu yılın aynı ayında 1 milyon 761 bin 396ya yükseldi. Esasen kayıt dışı ekonominin tüm ekonominin yapısına ulaştığı bir ülkede vergi adaletinin sağlanabilmesi de mümkün değildir. Kayıt dışılığın da hepimiz farkındayız. Fakat kayıt dışılığın sebebi sadece yüksek vergi oranları değildir. Son 20 senede 190 defa vergi kanunları değişirse kimse sisteme güvenmez.
     Kurumlar vergisinin yüzde 60ını, gelir vergisinin ise yüzde 40ını sadece bin mükellef ödüyorsa vergi yükünün doğru dağıtıldığını kimse söyleyemez. Yapılması gereken tüm vergi kanunlarının yeniden yazılması ve vergi süreçlerinin mükellef lehine kısaltılmasıdır.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER