Hocalı Katliamının 21. yılı

Hocalı Katliamının 21. yılı


ARDAHAN (A.A) - Hocalı Katliamının 21. yılı, Ardahan Üniversitesi Dede Korkut Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.
     Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanan grup, daha sonra Halil Efendi Mahallesindeki Yanık Cami denilen bölgeye kadar yürüdü ve burada dualar edildi.
     Grubu adına basın açıklamasını okuyan Ercan Ürker, 21 yıl önce bugün Azerbaycanın Karabağ bölgesine bağlı Hocalı kasabasında dünyanın en vahşi katliamının yapıldığını söyledi.
     Yapılan katliamda Ermenilerin, Rus kuvvetlerinin de desteğiyle 613 sivili öldürdüğünü söyleyen Ürker, 613 kişinin canına kıymış ve onları katletmiştir. Bu sadece resmi kaynaklara işlenen rakamdır. Aslında orada bin 275 kişi tutsak edilmiş ve 150 kişiden hala haber alınamamıştır. Katledilen insanların 83ü çocuk ve 106sı kadındır. İnsanları çocuk, kadın, yaşlı demeyip öldüren kan emici keneler, yaptıkları yetmiyormuş gibi yıllardan beri Türk toprağı olan Dağlık Karabağı da işgal etmişlerdir dedi.
     Hocalı katliamının, Ermeni dehşetinin, dünyanın gözü önünde sahneye konulduğu tarihin adı olduğunu belirten Ürker, şöyle devam etti:
     Azerbaycan toprağı olan Karabağ işgal edilmiş, bu işgalin dehşet izleri bırakması için alçakça Hocalı soykırımı sahneye koyulmuştur. Ermeni ve Rusun tarihi Türk düşmanlığı, Hocalı katliamı ile bir kez daha görülmüştür. Ama öldürülen, katledilen, soykırıma uğrayan Türk olunca medeni ve hür dünya adeta kör, sağır ve dilsiz kalmıştır.
     Ürker, Türk milletinin kanayan yarası olan Hocalı Katliamını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Hocalı Katliamının 21. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER