Termik santrale tepki

Termik santrale tepki -Mersinin Yeşilovacık beldesinde düzenlenen termik santralle ilgili bilgilendirme toplantısı, bir grubun tepkisi nedeniyle yapılamadı -Grup, Mersin-Antalya karayolunu da bir süre trafiğe kapattı


MERSİN (A.A) - Mersinin Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde yaptırılacak termik santralle ilgili bilgilendirme toplantısı, bir grup vatandaşın tepkisi nedeniyle gerçekleştirilemedi.
     Yeşilovacık belediye hizmet binasının altında, termik santralle ilgili, firma ve ilgili kurum yetkilileri tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Beldelerinde termik santral yapılmasını istemeyen bazı vatandaşlar, toplantı başlamadan önce firmayı protesto ederek, salona girmeye çalıştı.
     Çevik kuvvet ve jandarma ekipleri, grubun içeri girmesine izin vermedi. Salona girmekte ısrar eden grupla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Bu sırada salonun camları kırıldı, bazı kişiler gözaltına alındı.
     Olay nedeniyle toplantı yapılamadı, firma yetkilileri ise bir ambulansla beldeden gönderildi.
     Bu arada, söz konusu grup, Mersin-Antalya karayolunu trafiğe kapatarak, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.
     Olayları yatıştırmaya çalışan CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ve Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük, gözaltına alınanların ifadelerinin alınması ve sağlık raporunun ardından serbest bırakılacağını söyledi.
     Grup, gözaltına alınan kişilerin, beldedeki sağlık ocağından haklarında rapor alınmasından sonra serbest bırakılmalarının ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Volkan Kaşik
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Termik santrale tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER