Düzcenin ihracatı, ağaç sektöründe şekilleniyor

Düzcenin ihracatı, ağaç sektöründe şekilleniyor -Türkiyenin en fazla ihracat yapan 47inci ili olan Düzcede, ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektörü başı çekiyor


DÜZCE (A.A) - Türkiyenin en fazla ihracat yapan 47inci ili olan Düzcede, ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektörü ilk sırada yer aldı.
     AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen ay 10 milyon 193 bin dolar ihracat yapılan kentte, ilk sırayı 2 milyon 976 milyon dolar ile ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektörü aldı.
     Yılın üçüncü ayında az da olsa artış yaşayan ancak 47inci sıradaki yerini koruyan Düzce de 1 milyon 729 bin dolar ihracatla tekstil ve hammadeleri sektörü ikinci, 1 milyon 339 bin dolar ihracatla Savunma ve Havacılık Sanayi sektörü üçüncü sırada bulunuyor.
     Kentte yapılan diğer ihracat rakamları ise şöyle:
     İklimlendirme sanayisi 1 milyon 297 bin dolar, makine ve aksamlar 756 bin dolar, kimyevi maddeler ve mamulleri 616 bin dolar, demir ve demir dışı metaller 278 bin dolar, çelik 275 bin dolar, hazır giyim ve konfeksiyon 190 bin dolar, elektrik- elektronik 138 bin dolar.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzcenin ihracatı, ağaç sektöründe şekilleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER