Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -EGDnin kurucu başkanı Karagöz, ölümünün 10. yılında anıldı


EDİRNE (A.A) - Edirne Gazetecileri Derneğinin (EGD) kurucu başkanı Mehmet Karagöz, ölümünün 10. yılında mezarı başında anıldı.
     Geçirdiği rahatsızlık sonucu 2002de yaşamını yitiren Karagöz için Buçuktepe Mezarlığındaki mezarının başında tören düzenlendi. Selimiye Camisinin emekli İmamı Nadi Ersoyun dua okuduğu törene, Karagözün yakınları ve gazeteciler katıldı.
     EGD Başkanı Derya Sarılarlı, burada yaptığı konuşmada, Karagözün sağlığında fakir seven, doğruluk ve dürüstlükten yana bir insan olduğunu söyledi.
     Karagözün arkadaşı Sadi Canpolat da Karagözün çevresi tarafından çok sevilen bir insan olduğunu belirtti.
     Kızı Şennur Karagöz ise babasıyla sağlığında güzel zamanlar geçirdiklerini belirterek, Babam öldüğünde Edirnenin babası ölmüş gibi oldu. O fakir fukaranın babası, Hazreti Mevlana gibi bir adamdı. Ölüm yıl dönümü de Mevlana Hazretlerinin ölüm yıl dönümüyle aynı diye konuştu.
    
     -Bölgesel Avrupa Proje Festivali-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Türk Ulusal Ajansınca İstanbulda düzenlenen Bölgesel Avrupa Proje Festivalinde, Edirneli öğrencilerden oluşan ritm grubu gösteri yaptı.
     Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, açılışını Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı M. Haluk Ilıcak, Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir, Ulusal Ajans Başkanı Musa Ceylan ve Sarıyer Kaymakamı Ömer Karamanın yaptığı festivalde, Mustafa Necati İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan ritm grubunun gösteri yaptığı belirtildi.
     Açıklamada, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanın da katıldığı festivalde, öğrenciler ile EDOSK üyelerinin stant açarak tanıtım yaptığı kaydedildi.
    
     -EFODun 70. dönem kursu
     -EFOD kursiyerlerine sertifikaları verildi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirne Fotoğraf Sanatı Derneğinin (EFOD) 70. dönem kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
     EFOD Başkanı Serdar İyiiz, törende yaptığı konuşmada, kendi imkanlarıyla inşa ettikleri binada verilen ilk kursu başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, kurs öğretmenleri Behiç Günalan ve Enver Şengüle de ayrıca teşekkür etti. Kursiyerlere sertifikalarının verildiği törende, kursiyerler tarafından eğitimlerde çekilen fotoğraflardan oluşan bir de sergi açıldı.
    
     -DOÇEK Başkanı Hakan Eşme-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) Başkanı Hakan Eşme, Keşan bölgesinin doğa sporları alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu bildirdi.
     Eşme, yaptığı yazılı açıklamada, dernek üyesi bisikletçilerin 14 Aralık Cuma günü 85 kilometre pedal çevirdiğini, 16 Aralık Pazar günüyse doğa yürüyüşü gerçekleştirdiğini belirtti.
     DOÇEKin faaliyetlerinin aralıksız devam edeceğini kaydeden Eşme, Keşan bölgesinin doğa sporları alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
    
     -Trakya gazetesinin 7. kuruluş yıl dönümü-
    
     (Fotoğraflı)
    
     İpsalada haftada 3 gün yayımlanan Trakya gazetesinin 7. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Devlet Su İşleri (DSİ) İpsala Şubesi lokalinde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, yerel basının bölge için önemli olduğunu söyledi.
     Gazetecilerin vatandaşları ve kamuoyunu bilgilendirme görevi üstlendiğini belirten Gürbüz, Gazetecilerimiz özellikle kamu kuruluşlarının takipçisi olarak çalışmaktadır. Yapılan faaliyetleri halkımıza yansıtmaktadır. Bütün arkadaşlarımıza objektif şekilde hareket ettiklerinden dolayı teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Trakya gazetesinin sahibi Mehmet Kerman da hem gazetesinin hem de kendisinin doğum günü olduğunu söyledi.
     Kerman, gazetenin kuruluş yıl dönümünde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.
     Yemeğe İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Soydan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile gazeteciler katıldı.
    
     -İpsalada CHPye katılımlar-
    
     (Fotoğraflı)
    
     İpsalanın Yenikarpuzlu beldesinde düzenlenen yemekte CHPye katılan 25 kişiye rozet takıldı.
     CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, belediye düğün salonunda düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, 13 Aralıkta CHPli 40 milletvekiliyle Silivride Ergenekon Davasını izlediklerini hatırlattı.
     Sanıkların dava sürecinde avukatlarıyla görüştürülmediğini savunan Değirmendereli, Ergenekon Davasının adaletten yoksun olduğunu iddia etti.
     Türkiyenin kıymetli topraklarından Meriç Havzasında 15 bin dönüm toprağın el değiştirdiğini ileri süren Değirmendereli, bölgedeki vatandaşların topraklarını satmak zorunda kaldığını öne sürdü. Yemekte CHP Milletvekili Recep Gürkan da bir konuşma yaptı.
     Konuşmaların ardından, CHPye katılan 25 kişiye rozetleri takıldı.
     Yemeğe İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.
    
     Muhabir: EKİP
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER