Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -AK Partili kadınlar fidan dikti


EDİRNE (A.A) - AK Parti Edirne Kadın Kolları üyeleri, Lalapaşa ilçesinde fidan dikti.
     AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük, Lalapaşa Karaorman mevkisinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının orman varlığını arttırmak ve erozyonu önlemek için yaptığı ağaçlandırma çalışmalarına destek vermek için biraraya geldiklerini belirtti.
     AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı olarak Türkiyede Türkiyede 3,5 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını ifade eden Yörük, Fidanlara kadın eli değdi anlayışıyla ağaçlandırma çalışmalarına aktif olarak katıldıklarını söyledi.
     Türkiyede, her ilde bulunan kadın üyelerinin sayısı kadar fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini anlatan Yörük, Ben ülkemize, ülke ormancılığına hizmet etmeyi çok önemli bir görev sayan başta üyelerimiz olmak üzere, etkinliğe katılan tüm kadınlarımızı kutluyorum dedi.
     Daha sonra AK Parti Kadın Kolları üyeleri fidan dikilmesi için hazırlanan 10 hektarlık alana fidanlarını dikti.
    
     -Saadet Partisi üyeleri esnafları ziyaret etti
    
     Saadet Partisi İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran tarihi çarşıları ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinlediklerini belirtti.
     Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, bir zamanlar en önemli ekonomik iş merkezlerinden olan kapalı çarşıların, son dönemde ayakta kalma mücadelesi verdiklerini bildirdi.
     Zincir marketlerin mahalle aralarına kadar girmiş olmasının küçük esnafı zor durumda bıraktığını ifade eden Demirkıran, şunları kaydetti:
     Esnafımız, uzun zamandır perakende yasasının çıkmasını bekliyor. Yurt dışında kuralları konmuş piyasalarda büyüyemeyen ünlü alışveriş merkezleri, büyümek için Türkiyeyi seçiyorlar. Esnaf, kazanamadığından dert yanıyor.
    
     -Barbunun kilosu 30 liradan 10 liraya düştü
    
     (Fotoğraflı)
    
     Havaların soğumasıyla birlikte bolca avlanan barbunun kilogram fiyatı, 30 liradan 10 liraya düştü.
     Balıkçı Yasem Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla birlikte Karadenizde barbun balığı avlamaya başladıklarını söyledi.
     Göç döneminin başlamasıyla palamudun sayısının azaldığını anlatan Eren, barbun, hamsi ve istavrit gibi küçük balıkların bolca tutulduğunu belirtti.
     Barbunun büyük ilgi gördüğünü ifade eden Eren, Barbun balığının kilosu 30 liraydı, bir anda 10 liraya düştü. Şuanda çok bol çıkıyor. Şu anda bol miktarda barbun satıyoruz. Fiyatlar çok uygun dedi.
     Hamsi ve istavritin kilosu 5 lira, uskumrunun kilosu 7 lira, çipuranın kilosu 12 lira, lüferin kilosu da 15 liradan satılıyor.
    
     Muhabir: Hakan Şahin - Gökhan Balcı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER