Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirne Valisi Duruer: -Saros Körfezi, doğal turizm açısından çok bakir bir yer


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, Saros Körfezi, doğal turizm açısından çok bakir bir yer dedi.
     Duruer, Keşan Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bölgede turizm konusunda altyapı eksikliklerinin bulunduğunu söyledi.
     Trakya Bölgesinin İstanbula yakın olduğu için turizm açısından avantajlı olduğunu belirten Duruer, şunları kaydetti:
     Saros Körfezinin Edirnede olduğunu çok kimse bilmiyor. Böyle bir sıkıntımız var. İnsanlar Saros Körfezini Çanakkalede biliyor. Saros Körfezi, doğal turizm açısından çok bakir bir yer. Türkiyede oksijenin en bol olduğu yerde Saros Körfezi olduğu söyleniyor. Ayrıca, sahil yolları ve taş ocakları bölgenin problemleri arasında. Bu güzellikleri korumamız gerekiyor. Buraları gelecek nesillerinde kullanacağı değerler. Öte yandan, Enezde doğal turizm açısından Keşan ile birlikte değerlendirilmelidir.
     Toplantıya Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Sami Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ile turizmciler katıldı.
    
     -KKTC Cumhurbaşkanı Eroğluya ziyaret-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlunu ziyaret etti.
     Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eroğlu, Namık Kemal Lisesi ile Edirne Yıldırım Beyazıt Lisesinin kardeş okul protokolü dolayısıyla KKTCde bulunan Vali Yardımcısı Özkan ve beraberindeki heyeti kabul etti.
     Eroğlu, öğrencilerin karşılıklı ziyaretlerle ilişkileri geliştirmesinin önemli olduğunu belirterek, Edirneyi ziyaret etme konusunda çaba sarf edeceğini kaydetti.
    
     -10. Ocak Çalışan Gazeteciler Günü-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Trakya Gazeteciler Derneğinin bazı kurum ve kuruluşların destek ve işbirliğiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenleyeceği I. Balkan Buluşması etkinliği kapsamında yurt dışından gelen gazeteciler Edirneyi gezdi.
     Karadağ, Romanya ve Moldovalı gazetecilerden oluşan grup, Saraçlar Caddesi, Selimiye Camisi ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini gezdi.
     Öte yandan, Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Soydan, yaptığı açıklamada, 10 0cak 1961de kabul edilen yasayla gazetecilere önemli haklar sağlandığını belirtti.
     10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Türk Basınının Balkanlarda Ayak İzleri başlığı altında I. Balkan Buluşması etkinliğini düzenleyeceklerini kaydeden Soydan, Bu etkinlik kapsamında 10 ülkeden 50 yabancı gazeteciyi Edirneye getirdik. Bu meslektaşlarımızla örgütsel bir yapı oluşturarak Balkanlarda yaşayan azınlıkların yaşadığı sorunları, sıkıntıları dünya gündemine getireceğiz diye konuştu.
     Etkinliğin Trakya Gazeteciler Derneği organizasyonu, Edirne Valiliği, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi (TÜ) işbirliği ile Trakya Birlik ve Edirne Sanayi ve Ticaret Odası, Köy Koop Edirne Birliğinin desteğiyle düzenleneceği kaydedildi.
    
     -İpsala Hükümet Konağı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     İpsala Hükümet Konağında bir süredir devam eden tadilat çalışmaları sona erdi.
     İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet konağının güzel bir görünüm kazandığını söyledi.
     Çalışmaların büyük bir dikkatle yapıldığını anlatan Gürbüz, şunları kaydetti:
     Hükümet konağımızın kalorifer kazanı ve pompaları değiştirildi. İçme suyu deposu yenilendi. İç dış boya badana ve tuvaletlerin tadilatı, 2 kat salon taban değişimi, enerji hatları, panoları yenileme çalışmaları ile binada köklü bir değişim sağlandı. Dış cephe mantolama sayesinde ısı yalıtımında hissedilir bir şekilde artış sağlandığı ve bu nedenle yaklaşık yüzde altmış oranında yakıt tasarrufu sağlanacak.
    
     -Ahırköydeki arsa dağıtımı için kura çekimi yapıldı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     İpsalanın Ahırköy köyündeki Gelişim Alanı Projesine ilişkin arsa dağıtımı için kura çekimi yapıldı.
     Tarımsal Altyapı ve Arazi Dağıtımı Edirne Şube Müdürü Cengiz Yaşar Saydam, İpsala Ticaret Borsasındaki kura çekiminde yaptığı konuşmada, 46 parselden 27 hak sahibinin kura çekimiyle yerlerini belirleyeceğini söyledi.
     Kuranın ardından kalan yerlerin kanun gereği açık artırma üsülü satışının yapılacağını belirten Saydam, Daha öne toplulaştırmadan dolayı hak sahibi olan çiftçilere mevzuat gereği köy gelişme alanında bırakılan arsaları bedeli karşılığında dağıtılacak dedi.
     Konuşmanın ardından hak sahipleri kura çekerek arsalarını belirledi.
     Kura çeken Ahmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 79/1 parselin kendisine çıktığını ve bu uygulamadan dolayı çok memnun olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti.
     Kura çekimine İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Akif Şaban Gündüz, AK Parti İlçe Başkanı Murat Gürkan, Tapu Müdürü Adil Murat Vural, Ahırköy Muhtarı ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Havsada kan bağışı kampanyası-
    
     Havsa ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     Havsa Kızılay Başkanı Ahmet Yavaşça, Edirne Kızılay Merkezi Ekibi Başkanı Dr. Vedat Arpacı, Flebotomist Sibel Batur, Semra Erkan, destek personeli Mustafa Ertoptan oluşan Kızılay kan ekibi, Havsa Belediye Meclis salonunda bağışları kabul etti.
     Kampanya kapsamında 10 kişi kan bağışladı.
     Yavaşça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan vermenin önemli bir konu olduğunu ve herkesin bir gün kana ihtiyacı olacağını söyledi.
     Yavaşça, vatandaşların kan bağışına ilişkin Kızılay sayesinde bilinçlendiğini kaydetti.
    
     -Sokullu Mehmet Paşa Camisinin restorasyonu-
    
     Havsadaki Sokullu Mehmet Paşa Camisinin restorasyonuna ara verildi.
     Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesi kapsamında düzenlenen Sokullu Mehmet Paşa Camisinin restorasyon çalışmalarına hava muhalefeti nedeniyle bir süre ara verildiğini söyledi.
     Demirtaş, tarihi dokunun korunarak ilçenin güzelleşmesi için çaba harcadıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ekip / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER