Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -TAR-GEL kapsamında atanan personel için intibak eğitimi başladı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığa Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) kapsamında atanan personel için intibak eğitimi başladı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, tarımsal yayımın kırsal kalkınmayı sağlayan en önemli bileşenlerden biri olduğunu ve her ülkenin kendi şartlarına göre tarımsal modeller geliştirdiğini belirtti.
     Türkiyede Köy Merkezli Tarımsal Üretime Destek Projesinden elde edilen deneyimler doğrultusunda yayım hizmetlerinin daha aktif ve verimli bir şekilde köy ve beldelerde yürütülmesini sağlamak amacıyla 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren TAR-GELin uygulanmaya konulduğunu anımsatan Kaygusuz, tarımsal yayım faaliyetlerini etkinleştirmek ve bilginin doğrudan çiftçiye ulaşabilmesini sağlamak amacıyla TAR-GEL kapsamında ocak ayında toplam 40 personelin atamasının yapıldığını kaydetti. Kaygusuz, atamaları yapılan ve görevlerine başlayan personele yönelik daha verimli çalışmaları ve donanımlı yayımcı olabilmeleri için 15 iş günü süreyle intibak eğitimi verileceğini bildirdi.
    
     -Tuza Dikkat Haftası-
    
     Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel Doğanay, 11-17 Mart Tuza Dikkat Haftası dolayısıyla özellikle öğrenci ve öğretmenlere eğitim verildiğini belirtti.
     Doğanay, yazılı açıklamasında, tuzun lezzet verici olduğu kadar, sodyum ve klor gereksinmesinin karşılanması için de gerekli olduğunu vurguladı. Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) göre günlük maksimum tuz alımının 5 gram olarak belirlendiğini, Türkiyede ise bir kişinin günlük tuz tüketim oranının kadınlarda 16 gram, erkeklerde 19 gram olduğunu ifade eden Doğanay, Halk sağlığının korunması ve hastalıkların oluşumunun önlenmesinde multi disipliner bir yaklaşımla toplumumuzda tuz tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi, Obezite Birimi çalışanları tarafından özellikle öğrenci ve öğretmenlere eğitim verilmiştir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER