Ellibeş, UCLG ve Afrika Zirve Toplantısına

Ellibeş, UCLG ve Afrika Zirve Toplantısına katıldı -Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş: Türkiyenin küresel platformda söz sahibi olması tesadüf değil, çok çalışma ve azmin doğal sonucudur


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Türkiyenin küresel platformda söz sahibi olmasının tesadüf olmadığını, çok çalışma ve azmin doğal sonucu olduğunu söyledi.
     Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği Dünya Konseyi (UCLG) ve Afrika Zirve Toplantısına konsey üyesi olarak Senegal ve Dakara giden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaptığı yazılı açıklamada, yerel yönetimlerin dayanışması ve birlik içinde hareket etmesi için yapılan çalışmalara katıldığını kaydetti.
     UCLGnin 2013 yılında Fas ve Rabatta yapacağı genel kurulunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın başkanlığa yeniden aday olduğunu bildiren Ellibeş, kararın Türkiye açısından önem taşıdığını ifade etti.
     Ellibeş, UCLG başkanlığının önemli bir görev olduğunu belirterek, Türkiyenin yükselen itibarı sayesinde uluslararası platformlarda güç kazanıldığını söyledi.
     Ellibeş, Şimdi yeniden adaylığımızı ilan ediyoruz. Ülkemizin küresel platformlarda söz sahibi olması tesadüf değil, çok çalışmanın ve azmin doğal sonucudur. Kadir Topbaşın başkanlığı döneminde UCLG, BMnin Bin yıl kalkınma hedefleri kapsamında Afrika başta olmak üzere dünyanın temel ihtiyaçlara ulaşamayan şehirlerin sözcülüğünü yaptı. Su ve yiyecek gibi temel sorunlarla boğuşan şehirlerin sorunları UCLGnin çalışmalarıyla dünya gündemine taşındı dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ellibeş, UCLG ve Afrika Zirve Toplantısına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER