Emekli öğretmenden örnek davranış

Emekli öğretmenden örnek davranış -Emekli öğretmen Seyyare Ergin, Silifke Devlet Hastanesine kan gazı ölçüm cihazı bağışladı


MERSİN (A.A) - İstanbulda yaşayan Silifkeli emekli öğretmen Seyyare Ergin (82), Silifke Devlet Hastanesine kan gazı ölçüm cihazı bağışında bulundu.
     Yurt genelindeki çeşitli okullarda 40 yıl sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan Seyyare Ergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşini 7 yıl önce kaybettiğini, eşinin ilk evliliğinden olan 4 çocuğunun da durumlarının iyi olduğunu belirtti.
     Ölmeden önce sahip olduğu tüm birikimi eğitim ve sağlık alanlarında kullanılmak üzere bağışlamaya çalıştığını anlatan Ergin, Afyonkarahisar ve İstanbulun birçok köyünde öğretmenlik yaptığını dile getiterek, emekli olduktan sonra da İstanbula yerleştiğini, ikamet ettiği evini de Darüşşafakaya bağışladığını kaydetti.
     Ergin, uzun zamandır bir hastanede oda düzenlemesi yapmayı düşündüğünü, bu konuyu öğrencisi olan Ayşen Berkmen ve onun kızıyla görüştüğünü belirterek, Onlar da bana bu yardımı kendi memleketim olan Silifkede yapmamı söylediler. Bunun üzerine Silifke Devlet Hastanesi yetkilileriyle görüşmeye başladık. Bana hastanenin taşınacağını, bu nedenle oda düzenlemesi yapmadıklarını, ama eğer yardım yapmak istersem kan gazı ölçüm cihazına ihtiyaçları olduğunu söylediler. Ben de bu cihazı alarak hastaneye bağışladım dedi.
     Yaptığı bağışla insanlara yardımcı olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Ergin, Tüm hastalar rahat bir nefes alsın. Kimse bazı cihazlar olmadığı için başka hastanelere gitmek zorunda kalmasın dedi.
     Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Gül de, yapmış olduğu anlamlı yardımdan dolayı Seyyare Ergine teşekkür plaketi verdi.
     Dahiliye yoğun bakım ve ameliyata alınacak hastaların kanındaki oksijen ve karbondioksiti ölçmeye yarayan kan gazı ölçüm cihazının bugüne kadar Silifke Devlet Hastanesinde bulunmadığını kaydeden Başhekim Gül, Artık hastalarımız başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacaklar. Özellikle de evde oksijen cihazı kullanmak zorunda olan solunum hastaları, rapor alabilmek için kan gazı ölçümü yaptırmaları gerekiyordu. Artık solunum cihazı kullanmaya bağımlı hastalarımız rapor için başka yerlere gitmeyecek ve hastanemizde rapor verebileceğiz diye konuştu.
     (HAS-NRD-ZHL)
<< Önceki Haber Emekli öğretmenden örnek davranış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER