Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası -Aydın SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç: -Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kurun Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmesiyle tam bir bütünlük sağlanmıştır


AYDIN (A.A) - Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Kaşif Kılıç, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kurun Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmesiyle tam bir bütünlük sağlanmıştır dedi.
     Aydın Polis Evi Toplantı Salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Kılıç, 14-20 Mayıs arasında 4.sü kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası programı hakkında bilgi verdi.
     Kılıç, Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, Sosyal Güvenlik Reformunu anlatmak, Sosyal Güvenlik kavramının toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlara yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek ve toplumda Sosyal Güvenlik bilinci oluşmasını sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik Haftasının kutlandığını söyledi.
     Kılıç, şöyle konuştu:
     Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kurun Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmesiyle tam bir bütünlük sağlanmıştır. 74 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir kurum olarak doğumdan ölüme ve hatta ölümden sonra hak sahiplerine maaş bağlanmasını da içeren bir kurumuz. 30 gün prim ödeyen herkes sağlık hizmetinden yararlanmaktadır. Vatandaşlarımızın annesi yada babasının sigortalı olduğuna bakılmamaksızın 18 yaşına ve okuyorsa 25 yaşına kadar sigortalı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Bu önemli bir güvencedir.
     (HÇ-SD-RMZ)
<< Önceki Haber Sosyal Güvenlik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER