Trafik Haftası

Trafik Haftası -İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Trafik konulu bilgi yarışması düzenlendi


İSTANBUL (A.A) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Trafik Haftası dolayısıyla Trafik konulu bilgi yarışması düzenlendi.
     Ali Emiri Kültür Merkezinde, trafik bilincini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen yarışma öncesinde konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, Türkiyede trafik kazaları nedeniyle binlerce insanın hayatı kaybettiğini ve sakatlandığını, ayrıca milyarlarca doların da heba olduğunu söyledi.
     Bunun sadece trafik kurallarına uymamak, yeterli denetim veya altyapı yatırımlarının yapılmamasından kaynaklanmadığını dile getiren Bakoğlu, Trafik kurallarına yürekten uyduğumuz zaman, bir polis veya jandarma korkusundan değil de görevimizin gereği olduğuna inandığımız takdirde, emniyet kemerimizi takıyorsak, şerit değiştirmiyorsak o zaman uygar insanlar düzeyine ulaşırız diye inanıyorum dedi.
     Bakoğlu, İstanbulda 13 milyon insanın yaşadığını ve gün içerisinde çok sayıda insanın yolculuk yaptığını ifade ederek, kentteki toplam araç sayısının ise 3 milyonun üzerinde olduğunu ve her gün ortalama 400 yeni aracın da trafiğe girdiğini anlattı.
     İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Şemi Albat da dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbulda 3bin 500 personelle trafik hizmeti verdiklerini söyledi.
     İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de kendilerini yalnız bırakmadığını, verilen desteklerden birinin de Elektronik Denetim Sisteminin olduğunu dile getiren Albat, E-5 ve TEM otoyolunda 153 noktada Elektronik Denetim Sisteminin bulunduğunu anlattı.
     Albat, kentte son 3 ayda 16 bin 500 kişinin trafik kazası yaptığını, 52 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 500 kişinin yaralandığını ve 73 milyon lira da maddi kayıp olduğunu aktardı.
     Polis teşkilatı olarak eğitime önem verdiklerini, bu kapsamda insanlara sadece ceza vererek bu sorunun çözülemeyeceğini düşündüklerini dile getiren Albat, 66 usta öğreticinin kentteki 66 okulda 20 bin 500 öğrenciye trafik konularında eğitim verdiğini ifade etti.
     Konuşmaların ardından, kentteki 1666 ilköğretim okulunun 6. sınıf öğrencileri arasından finale kalan Esenler Özdebir, Şişli Sait Çiftçi ve Ümraniye Arif Nihat Aysa ilköğretim okulları öğrencilerinin katıldığı yarışma yapıldı.
     Yarışmada birinci olan Ümraniye Arif Nihat Aysa İlköğretim Okulu öğrencilerine Ipad ve 1 yıllık ücretsiz dershane eğitimi, ikinci olan Esenler Özdebir İlköğretim Okulu öğrencilerine notebook ve 1 yıllık ücretsiz dershane eğitimi ile üçüncü olan Şişli Sait Çiftçi İlköğretim Okulu öğrencilerine de fotoğraf makinesi ve 1 yıllık ücretsiz dershane eğitimi hediye edildi.
     (STN-NAR-KAF)

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER