Engelli öğrenciler hünerlerini sergiledi

Engelli öğrenciler hünerlerini sergiledi -Engelliler Haftası kapsamında Edirnede, özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler, tango, halk oyunları, yağlı güreş, step ve skeç gösterileri sundu (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirnede, özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler, Engelliler Haftası dolayısıyla tango, halk oyunları, yağlı güreş, step ve skeç gösterileri sundu.
     Saraçlar Caddesinde oluşturulan etkinlik alanında engelli öğrenciler, çeşitli alanlardaki hünerlerini sergiledi.
     Tango, halk oyunları, yağlı güreş, step ve skeç gösterileri sunulan etkinlikte, engellilerden oluşan bir koro da türküler seslendirdi.
    
     -"Gelişim sürecine dezavantajlı gruplarımızın da dahil olması sağlanmalı"-
    
     Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkinlikte yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın hızla değişen dünyasında yaşam ölçeklerinin de farklılaştığını söyledi.
     Geleceğin Türkiyesinde her bireyin sosyoekonomik gelişimini tamamlamış olmasının hedeflendiğini belirten Özcan, "Bu gelişim sürecine dezavantajlı gruplarımızın da dahil olmasını ve hayata daha sıkı tutunmasını sağlamak gerekmektedir. Bugün dünyada yaklaşık 5 yüz milyon engelli insan bulunmaktadır. Bu sayı giderek artmaktadır. Türkiyede ise araştırma sonuçlarına göre, mevcut nüfusumuzun 8,5 milyonu engellidir" diye konuştu.
     Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ercan Ay da etkinlikleri, toplumda engelliler konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediklerini belirtti.
     Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencisi Sevtap Uludoğan ise gösterilerde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engellilerin toplumun her alanında her şeyi yapabildiğini ifade etti.
     Etkinliğe katılanlar daha sonra, engelli öğrencilerin yaptıkları el işi ürünlerinden oluşan sergiyi gezdi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Engelli öğrenciler hünerlerini sergiledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER