Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Orduda 30 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla yemin ederek askerlik yapmanın sevincini yaşadı


ORDU (A.A) - Orduda 30 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla yemin ederek bir günlük temsili askerlik yaptı.
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin, "Engelliler Haftası" kapsamında düzenlediği engelli vatandaşların ve ailelerinin kısa süreyle de olsa kışla ortamını yaşamalarına olanak sağlayan "temsili askerlik" uygulaması çerçevesinde aileleriyle Ordu Jandarma Komutanlığına gelen 30 engelli genç, askeri kıyafetler giyerek yemin için tören alanına geçti.
     İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, burada yaptığı konuşmada, anayasada vatan hizmetinin her vatandaşın hakkı ve ödevi olarak düzenlendiğini söyledi.
     Askerlik görevini yerine getiren bireylerin bunun haklı gururunu ömür boyu taşıdığını ifade eden Çakmak, şöyle konuştu:
     "Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen vatandaşlarımız, heyecan ve coşkuyla asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda onur ve gururla durmaktalar. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Bugün onlara kısa da olsa kutsal askerlik görevinin gururunu ve onurunu yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz"
     Çakmakın konuşmasının ardından silah üzerine ellerini koyarak yemin eden engelli askerlere Vali Orhan Düzgün tarafından tezkere belgesi künyeleri verildi.
     Törende ayrıca İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde yer alan çeşitli dokümanlar sergilendi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay - Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER